Intechneau MTB Marathon Ruinen kan weer doorgaan: keuze uit vier afstanden

MTB Marathon.
Foto: Aaldert Hooijer

Ruinen – De 21e editie van de Intechneau MTB Marathon Ruinen staat gepland voor zondag 6 maart. Om 9.00 uur lost burgemeester Inge Nieuwenhuizen het startschot. De start is zoals altijd bij sporthal De Marse aan de Mr. Harm Smeengestraat 54 te Ruinen en er is plek voor maximaal 500 deelnemers. Er zijn vier verschillende afstanden, dus voor elk wat wils.

De 45 km is een eenvoudige route en is voor iedereen goed te doen, ook al ben je een beetje onervaren. Deze route gaat richting Echten en over een deel van MTB route Ruinen. Vervolgens richting het Dwingelderveld en via Anserdennen weer richting Ruinen. Deze afstand heeft een verzorgingspost op ongeveer 25 km waar eten en drinken wordt aangeboden.

De 60 km is een echte mountainbike route waar alle aspecten van mountainbiken in voor komt. Mooie paden en uitdagende single tracks. Deze route gaat richting Echten en over een deel van MTB route Ruinen. Vervolgens via de uitdagende Postweg langs het Dwingelderveld waar ook een deel van MTB route van Dwingeloo is opgenomen. Deze afstand heeft twee verzorgingsposten waar eten en drinken wordt aangeboden. De eerste op 25 km en de tweede op 50 km.

Gevorderden

De 85 km dit is een route voor de gevorderde mountainbiker met een prima conditie. Je gaat richting Kraloo waar de uitdagende Postweg op je ligt te wachten. Via een stukje MTB route Dwingeloo gaat het richting Lhee. Na Lhee ga je richting Wittelte, Havelte en Uffelte. Hier rij je een prachtig afwisselend gebied in met de nodige hoogtemeters in de buurt van Havelterberg.

Deze afstand heeft drie verzorgingsposten waar eten en drinken wordt aangeboden. De eerste op 29 km de tweede op 50 km en de laatste op 69 km 

Dan de 110 km, dat is voor de mountainbiker met een hele goede conditie en veel ervaring. Je krijgt een route te rijden met veel afwisseling. De eerste 50 km is samen met de 60 km route, daarna gaat het met de 85 km route mee richting Wittelte, Havelte en Uffelte. Hier rij je een prachtig afwisselend gebied in met de nodige hoogtemeters in de buurt van Havelterberg.

Deze afstand heeft vier verzorgingsposten waar eten en drinken wordt aangeboden. De eerste op 25 km de tweede op 50 km de derde op 69 km en de laatste op 88 km

De voorinschrijving is al open, er kan niet op 6 maart ingeschreven worden. Online inschrijven

Reacties

Cookieinstellingen