Jigoro Kano komt met workshops over valtechnieken

Actie bij Jigoro Kano.
Foto: Jans Schulting

Ruinen – In maart organiseert judovereniging Jigoro Kano in Ruinen vier workshops over valtechnieken, weerbaarheid, balans en respect. Tijdens deze gratis workshops leren de deelnemers van judotrainer Rezin vaardigheden waar ze hun  hele leven plezier van hebt. De workshops worden gegeven in sporthal De Marse op de donderdagmiddagen 3, 10, 17 en 24 maart, steeds van 14.30 tot 16.00 uur. Aanmelden kan via [email protected]

Deze workshops worden mogelijk gemaakt door financiering vanuit het Sportakkoord van gemeente De Wolden. Meer informatie: www.actiefnaschooltijd.nl.

Valtechnieken

Goed kunnen vallen zonder je te bezeren is een onderdeel van judo maar is ook heel handig bij bijvoorbeeld buiten spelen, fietsen of keepen bij voetbal. Tijdens de eerste workshop op 3 maart leer jij hoe je zo kunt vallen dat je jezelf beschermt tegen ernstig letsel.

Weerbaarheid

Hoe sterk sta jij in je schoenen? Wat doe je als iemand met je begint te vechten? Tijdens de tweede workshop op 10 maart leer jij hoe je jezelf behendig en beheerst kunt verdedigen. Om bij judo niet in een houdgreep genomen te worden is het belangrijk om goed je balans te bewaren. Maar dat is het niet alleen tijdens een judowedstrijd! Tijdens de derde workshop op 17 maart leer jij hoe je stevig staat en blijft staan, ook in onverwachte situaties.

Respect

Waarom groeten judoka’s elkaar voordat ze met een wedstrijd beginnen? En waarom noem je de judoka tegen wie je vecht je partner en niet je tegenstander? Respect is heel belangrijk bij judo. Hoe dat zit leer je tijdens de vierde en laatste workshop op 24 maart. Zo ervaar je zelf hoe judo voelt en werkt. Na afloop van iedere workshop ga je naar huis met een diploma op zak en natuurlijk een leuk aandenken! De workshops kunnen apart of alle vier gevolgd worden.

Reacties

Cookieinstellingen