Kika-loper Mike van Puffelen veilt gesigneerd FC Emmen shirt

Foto:

Emmen – Als er iemand zich bijna letterlijk het vuur uit de sloffen loopt voor een goed doel, is het Mike van Puffelen uit Hoogeveen wel. De 41-jarige heeft als grote passie marathons lopen en laat zich voor elke wedstrijd sponsoren voor de Stichting Kinderen Kankervrij ofwel Kika. Hij is nu in training voor de marathon van New York, eind dit jaar.

Als er even geen marathon is dan organiseert Mike sponsoracties, zoals de hoogste hardloopwedstrijd van Drenthe, ofwel de Col du VAM Run. Op dit moment veilt hij een wedstrijdshirt van FC Emmen, gesigneerd door de totale selectie. “Ik ben blij met het shirt van Emmen. Dat is toch de trots van Drenthe” volgens de Hoogevener, die op bijgaande foto het shirt aangeboden krijgt van Guus de Vries (rechts op de foto) van FC Emmen.

Rood-witte tricot

Op marktplaats kunnen liefhebbers bieden op het rood-witte tricot. Het hoogste bod staat tot nu toe op 325 euro. Een leuk bedrag, erkent Mike, maar omdat de opbrengst naar Kika gaat het shirt voor dat geld zeker niet de deur uit. ‘’Elk dubbeltje gaat naar Kika. Er blijft helemaal niets aan de strijkstok hangen.”

De betrokkenheid bij Kika heeft niets te maken met zijn eigen gezondheid. ‘Het is gewoon een geweldig goed doel en ik hoop dan ook dat mijn actie als een lopend vuurtje rondgaat”, lacht de Kika-loper.

https://www.marktplaats.nl/v/sport-en-fitness/voetbal/m1802837522-fc-emmen-shirt-getekend-door-alle-spelers

Door Martin Laning. Foto’s: Mike van Puffelen.

Reacties

Cookieinstellingen