Schaakclub in Zuidwolde benut Coronatijd om digitaal te gaan

Foto: Pixabay / Obsidain Photography

Zuidwolde – De Schaakclub Zuidwolde heeft een nieuwe website gelanceerd om in te spelen op de groeiende populariteit van deze denksport. Op www.schakenindewolden.jouwweb.nl staan alle wetenswaardigheden van de vereniging.

Met weemoed wordt gekeken naar wat vorig jaar nog was: iedere maandagavond naar de Boerhoorn om clubgenoten te ontmoeten en een lekkere partij te schaken. Koffie er bij en later op de avond een drankje. Partijen met de nodige humor analyseren en natuurlijk vinden dat de zet die jij bedacht had, altijd beter was. Met elkaar kletsen en niet al te laat naar huis in een stemming die afhankelijk was van het feit of je al dan niet jouw schaakpartij verloren had.

De kistjes in

Toen kwam er corona en gingen de schaakstukken de kistjes in, maar er werden wel steeds plannen gemaakt onder welke strenge voorwaarden er weer geschaakt kon worden, hetgeen gefrustreerd werd door de lockdowns van overheidswege opgelegd. „Maar nu is er toch licht in de duisternis. Het ziet er naar uit dat we, gevaccineerd en wel, de competitie in september kunnen opstarten met de wetenschap dat de pandemie en de serie The Queen’s Gambit op Netflix schaken  populairder dan ooit hebben gemaakt”, juicht het bestuur.

Vandaar ook de nieuwe website. „Een ieder die belangstelling heeft om lid te worden, krijgt via de site de nodige informatie. Natuurlijk hopen we dat we een grote toestroom van nieuwe leden kunnen gaan begroeten.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen