ZKC’19 wint ook van Harich, koppositie verstevigd

ZKC 1 en 2.
ZKC 1 en 2.

Zuidwolde – De korfballers van ZKC’19 hebben hun koppositie verstevigd met een 27-15 zege op Harich. ook het tweedeteam pakte de volle buit met een 30-16.

Het was zaterdag een regenachtig en druk programma op het veld van ZKC’19. Deze mooie korfbaldag werd weer zonder publiek gespeeld. Net als bij KIOS in Ruinerwold werden de wedstrijden vanuit Zuidwolde ook via livestream het internet op gestuurd. Erik Jan de Groot en Mark Lijster waren dinsdag al druk bezig met het regelen van een livestream. Na een avond oefenen waren ze vrijdagavond bij de training weer op het veld. Toen alles geregeld was kon het echte werk op zaterdag beginnen. De heren hebben geregeld dat er meerdere wedstrijden gestreamd werden. De wedstrijden waren goed te volgen. Complimenten voor jullie heren! Er zijn veel ouders, vrienden en leden blij met jullie!

Verwacht

Toen het vlaggenschip begon met spelen was het zo goed als droog. De weeromstandigheden waren beter dan verwacht. In de eerste aanval begonnen Tom Rijstenberg, Daniël Vos, Jolein Ubels en Hieke Kruit. In de verdediging werd begonnen met Adriaan Dusée, Maikel Vos, Elske Oord en Melissa Rijstenberg tegen Harich, dat op een zevende plek staat. Harich opende de meteen de wedstrijd met de 0-1. Het vlaggenschip antwoordde meteen via Tom. Harich scoorde en ZKC’19 antwoordde weer. Dit ging door tot de 4-4. Vanaf toen scoorde Daniël en kwam ZKC voor het eerst voor te staan: 5-4. Het andere Vosje ging verder met scoren, Maikel maakte 2 doelpunten op rij en de score werd 7-5. Daarna kwamen er 3 doelpunten van broer en zus Rijstenberg: 10-6. In van deze doelpunten was een strafworp van Melissa, haar eerste! Daniël schoot er voor rust nog even twee achter elkaar in en uiteindelijk was de ruststand 13-7. Na een slordig begin van ZKC’19 hadden ze dan toch een gaatje geslagen.

In de rust vertelde coach Jan Bijkerk dat zijn ploeg te slordig was begonnen. Hij vond ook dat ze het spel wat we de laatste minuten lieten zien moesten doortrekken naar de tweede helft. Toen beide teams weer klaar waren, opende Harich net als de eerste helft meteen weer met een doelpunt. Gelukkig waren het weer broer en zus Rijstenberg die samen voor 4 goals zorgden: 17-10. Het gat werd groter en ZKC speelde beter. Hessel Kruit mocht plaats in het veld nemen voor Maikel Vos.  Hij mocht meteen een strafworp nemen en scoorde deze: 20-12.

Tevens mochten Lotte van Middelaar en Marlieke Krikken het veld in voor Jolein en Hieke. Lotte mocht ook meteen een strafworp nemen en scoorde deze. Elske Oord sloot de wedstrijd nog mooi af met 2 doelpunten op rij. Uiteindelijk was het invaller Marlieke Krikken die de wedstrijd tot einde bracht met een mooi schot. Eindstand 27-15.

Volgende week gaat het vlaggenschip richting Club Brothers1. Deze staan op een vijfde plek. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zondag om 14.30 uur.

Goals: Daniël 7, Tom, Melissa en Elske 4, Adriaan 3, Maikel 2, Hessel, Lotte en Marlieke 1.