ZKC’19 nu alleen aan de leiding, KIOS wint ook

Foto: KIOS

Ruinerwold/Zuidwolde – De korfbalploegen van KIOS en KC’19 hebben dit weekend allebei weten te winnen. Voor ZKC betekent het zelfs dat het nu alleen aan de leiding staat in de eerste klasse.

Het vlaggenschip uit Zuidwolde had Kinea uit De Knipe op het programma staan. Na een spannende pot tussen Sios en Hoogkerk, wat resulteerde in een 12-11 nederlaag voor Hoogkerk, kon ZKC 2 punten los komen van haar concurrenten. Eenmaal aangekomen op het sportpark in De Knipe was het al gauw duidelijk dat de weersomstandigheden tegen vielen. Het eerste aanvalsvak, wat gevormd werd door Daniël, Hielke, Jolein en Marlieke had daar in eerste instantie weinig moeite mee en dat resulteerde in een snelle 2-0 uit de handen van Hielke en Daniël. Kinea wist dit echter snel te beantwoorden met 2 doelpunten (2-2). Het andere vak; Adriaan, Maikel, Hieke & Elske had in de beginfase meer moeite om de kansen af te ronden waardoor de voorsprong beperkt bleef.  Uiteindelijk wisten beide vakken na mooie aanvallen een gat te slaan naar 4 doelpunten (2-6). Kinea wist nog even mee te komen door 2 afstandschoten erin te gooien, maar na een doorloopbal en strafworp van Hieke Kruit en Marlieke Krikken werd de voorsprong verder uitgebouwd. De De Hoogh formatie wist hierna door te scoren tot 13 doelpunten en gaf deze voorsprong van 9 doelpunten ook niet meer weg. Er viel aan beide kanten nog 1 goal wat de ruststand 5-14 maakte.

Doelstelling

De 2e helft ging van start met een doorloopbal van Hieke Kruit, waarna vanaf de kant de doelstelling gezet werd om richting de 30 goals te gaan, maar door de forse toename van wind bleek al gauw dat dat niet meer zou gebeuren. Scoren bleek heel moeilijk voor zowel Kinea als ZKC’19. Na een kwartier in de 2e helft waren er nog maar 4 doelpunten gemaakt (7-17). De De Hoogh formatie kon door 2 afstandschoten van Daniël toch de stand uitbreiden tot 7-19. Helaas kreeg hij er ook meteen 1 tegen. De wissels kwamen nog even in actie (Tom voor Adriaan, Melissa voor Jolein), maar dat had weinig effect op de wedstrijd. Melissa kreeg nog een doelpunt tegen, waardoor de wedstrijd eindigde met een stand van 9-19. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Harich op het programma. Aan een livestream wordt gewerkt.
Doelpuntenmakers: Daniel Vos en Hieke Kruit 4, Elske Oord 3, Jolein Ubels, Marlieke Krikken, Hielke Oostveen en Maikel Vos allemala 2 tteffers.

KIOS

KIOS moest in de andere eerste klasse (A) aantreden tegen Amicitia uit Vriezenveen. Amicitia is een goede ploeg en had 2 punten meer dan KIOS. Er werd gestart met Janneke Lucas, Lisanne Koster, Ramon Karsten en Martijn Ziel in de aanval. Verdediging: Janita Zantinge, Marlissa Noord, Rogier Nijdam en Danni Dingste. KIOS begon de wedstrijd uitstekend, stond super goed te verdedigen en wist ook makkelijk de korf te vinden. Door doelpunten uit allemaal verschillende handen stond het binnen 8 minuten   5-0 voor. Na bijna 10 minuten deed Amicitia dat wat ongelukkig was in de afronding iets terug 5-1. Maar Amicitia was niet bij machte op het gat te dichten. Dit kwam ook mede door het goede voor verdedigen van KIOS. De Spekbraanders konden uiteindelijk een gat van 6 doelpunten maken 9-3. Met nog 10 minuten op de klok was het spel aardig gewaagd aan elkaar en vielen er over en weer nog doelpunten. De ploegen gingen rusten bij een stand van 11-5.

In de tweede helft moest Amicitia iets doen om de overwinning nog te kunnen pakken. Daarom besloten zij om de eerste ballen meer achter te verdedigen om zo het spel van KIOS te vertragen. In het begin van de tweede helft was dit nog niet zo succes vol en beleef het gat gelijk. Maar naar zo’n 10 minuten spelen werd het gat kleiner gemaakt naar 4 punten 13-9. KIOS begon langzamer te spelen en creëerde minder kansen, hierdoor werden er ook bijna geen doelpunten meer gemaakt. Dit resulteerde in een stand van 13-11. Amicitia begon er weer in te geloven. Maar KIOS rechte op tijd de rug  en bracht het verschil weer naar 4 punten door doelpunten van Ramon en Janneke 15-11. Uiteindelijk kon KIOS het gat snel weer uitbreiden naar 6 punten ditmaal door doelpunten van Martijn en de net ingevallen Moniek Huiskes, 18-12. Die hiermee haar eerste doelpunt maakt in het vlaggenschip van KIOS. Met nog 5 minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld en hadden de gasten uit Vriezenveen de spreekwoordelijke handdoek in het veld gegooid. De wedstrijd werd afgefloten bij een eindstand van 19-14.

Doelpuntenmakers: Ramon 4 maal, Martijn en Rogier 3 maal, Marlissa, Danni en Moniek 2 maal, Lisanne, Janita en Janneke 1 maal.

Reacties