ZKC’19 zet sterke medekoploper SIOS opzij: 25-21

Zuidwolde – ZKC’19 pakte vanmiddag door ene sterke zege tegen SIOS uit Wolvega de koppositie, die eerder nog moest worden gedeeld met de Friese ploeg. Beide ploegen hadden na 3 wedstrijden 5 punten verzameld en deze wedstrijd zou, met eerdere ontmoetingen in het achterhoofd, geen makkelijk potje worden.

Jan Bijkerk zette de De Hoogh-formatie om deze reden ook flink op scherp, tactische aanwijzingen waren niet noodzakelijk maar met name de scherpte en spelen met het vuur in de ogen zou vandaag cruciaal zijn. Met deze woorden startte het eerste aanvalsvak met Adriaan Dusée, Daniël Vos, Hieke Kruit en Melissa Rijstenberg dan ook vlammend: via een onehander van Daniël Vos kwam ZKC’19 op 1-0. Niet veel later herhaalde Melissa Rijstenberg dit kunstje op heerlijke wijze. De toon was gezet maar SIOS kon, door goed spel en zuiver schietende heren, dicht bij de Zuidwoldigers blijven.

Initiatief

Gedurende de hele eerste helft bleef ZKC’19 het initiatief houden maar echt afstand nemen van SIOS lukte niet. Bij een stand van 6-6 schoot Daniël Vos ploeg weer op voorsprong, hetzelfde deed hij toen het 8-8 stond. Op 11-11 wist SIOS echter voor het eerst de voorsprong te pakken met nog één minuut te spelen. Hielke Oostveen voorkwam met een prachtige individuele actie dat SIOS met een goed gevoel ging rusten: 12-12.
In de rust benadrukte Jan Bijkerk dat het nu belangrijk was om met het hoofd te gaan spelen en dat de rust bewaren in het voordeel zou werken van de thuisploeg. Door juist soms de bal even vast te houden en de assist belangrijk te maken zou het kwaliteitsverschil zich gaan uitdrukken in de score.

Adequaat

Na rust gingen beide teams verder waar ze waren gebleven. Nadat ZKC’19 scoorde, kon SIOS steeds adequaat antwoorden. Jolein Ubels en Tom Rijstenberg zorgden echter voor het eerste gat van 2 punten. Vanaf dat moment zat het verdedigend ook beter dicht aan Zuidwoldiger zijde en nadat SIOS nog eenmaal op 1 punt kwam was het weer Daniël Vos die een belangrijk doelpunt maakte: 16-14. Kort daarna gaf Hielke Oostveen ZKC wat meer adem. Hij scoorde zijn vierde en bracht de stand naar 17-14. Het andere vak kon de 17-15 niet voorkomen maar via twee belangrijke doelpunten van Hieke Kruit kwam ZKC’19 op 19-15. Vanaf dat moment kwam SIOS er niet meer aan te pas en via enkele slimmigheidjes van Adriaan Dusée kon ZKC de marge behouden. Adriaan Dusée was dan ook degene die de eindstand op 25-21 bepaalde.
Scores ZKC’19: driaan Dusée en Hielke Oostveen (5), Daniël Vos (4), Jolein Ubels (3), Marlieke Krikken, Melissa Rijstenberg, Hieke Kruit en Tom Rijstenberg (2)