Heren van Suthwalda winnen ook tweede duel in eredivisie

Niels Visker in actie.
Foto: Tom Lodewijk

Zuidwolde – Op het sfeervolle tennispark van TC Suthwalda werd zondag de tweede wedstrijd in de Tennis Eredivisie Heren gespeeld. De Sportverlichting.com formatie uit Zuidwolde speelde tegen Spijkenisse, waartegen vorige seizoen een 4-2 overwinning werd gehaald. Het werd nu zelfs 5-1 voor de thuisploeg.

Omdat er dit seizoen geen play-offs wordt gespeeld om het kampioenschap, is elk punt belangrijk, dus werd gehoopt op een duidelijke overwinning tegen Spijkenisse, om zo de druk op de andere teams te leggen. Jarno Jans begon tegen Boy Vergeer, en net als vorige week was Jarno weer een maatje te groot voor zijn tegenstander; 6-1 6-4. Tegelijkertijd stond Tim van Terheijden op de baan naast Jarno te spelen, Tim gaf bijna een 5-2 voorsprong in de 1e set uit handen, maar werd net op tijd wakker, en won met 7-5 6-1 tegen Glenn Smits.

Geen partij

Daarna was de beurt aan de nummers 1 en 2 van TC Suthwalda. Nummer 2 Niels Visker speelde tegen Jannick Lupescu, die vorig seizoen zeer sterk speelde, en bijna geen partij verloor. Niels speelde op sommige momenten wat slordig, maar wist steeds tegen het einde van sets foutloos te spelen; 7-5 6-4. Voor zijn leeftiijd speelt de Nederlands Kampioen van vorig jaar erg volwassen. Een zeer goede aanwinst voor TC Suthwalda, waar men zuinig op moet zijn voor de toekomst.

Boy Westerhof werd door Thorsten Sollie tot een driesetter gedwongen, waarbij gezegd moet worden dat na twee tegen-breaks in de 2e set Boy zijn krachten spaarde voor de derde set. Daarin liet hij duidelijk blijken wie de sterkste was, 6-4 0-6 6-3. De partij van Boy was duidelijk de mooiste partij om naar te kijken, lange ralleys wisselde elkaar af en het publiek genoot, onder een heerlijk voorjaarszonnetje, volop van dit Nederlandse Toptennis.

Kleine pauze

Met een 4-0 tussenstand werd er een kleine pauze ingelast en kon er nagedacht worden door Teamcaptain Floris Kilian over de dubbel-opstellingen. Besloten werd om vast te houden aan het sterke koppel Boy Westerhof en Niels Visker als 1e dubbel, maar voor de 2e dubbel werd mede doordat Sander Jans niet fit was, gekozen voor Erik Dallinga en Tim van Terheijden. Boy en Niels wonnen hun dubbel tegen Glenn Smits en Matthew Pierot met de duidelijke cijfers 6-1 6-2.

Het enigste verliespunt van TC Suthwalda kwam zondag uit de dubbel van Erik en Tim tegen Thorsten Sollie en Stefan Weeda, 1-6 4-6. De uiteindelijke 5-1 overwinning zorgt er echter wel voor dat de volgende tegenstander Lewabo uit Beneden-Leeuwen, de kampioen van vorig jaar, komende zondag met hun sterkste opstelling(Igor Sijsling) moeten komen om mee te kunnen blijven doen om het kampioenschap van Nederland. De eerstvolgende thuiswedstrijd in Zuidwolde is op zondag 4 oktober om 12.00 uur tegen Naaldwijk.

Reacties