ZKC’19 pakt punt tegen Hoogkerk: 16-16

Hoogkerk – ZKC’19 spelede vandaag in- en tegen Hoogkerk met 16-16 gelijk. Qua standen vorig jaar waren Hoogkerk en ZKC’19 aan elkaar gewaagd. Beiden stonden op het veld in de 2e klasse bovenaan toen besloten werd de competitie te staken.

ZKC’19 moest starten zonder Kristian Krikken, die door een val een breuk in een nekwervel heeft opgelopen. De opstelling zag er daarom als volgt uit: het eerste aanvalsvak bestond uit Hielke Oostveen, Tom Rijstenberg, Marlieke Krikken en Hieke Kruit. Het andere vak mocht in de verdediging beginnen en bestond uit Adriaan Dusée, Maikel Vos, Melissa Rijstenberg en Elske Oord.

Hoogkerk begon vol vuur aan de wedstrijd en wist ook meteen twee goals te maken van afstand 0-2. ZKC’19 was wat zoekende in de begin fase, de passes waren niet 100% en de afwerking hield ook te wensen over. Er werden wel kansen gecreëerd, maar deze werden niet afgerond. Melissa Rijstenberg was de eerste die de korf wist te vinden en scoorde in de 5e minuut een afstandsschot 1-2. Vooral de heren van Hoogkerk waren scherp in de eerste minuten en zetten het scorebord op 1-4. Het bleef stroef gaan aan de ZKC-zijde en de doelpunten werden duur verkocht. Pas in de 11e minuut werd de korf weer gevonden middels een afstandsschot van Tom Rijstenberg 2-4. De hoop was dat dit de impasse zou verbreken maar helaas was dit nog niet het geval. Van 2-4 ging de score van 3-5 naar weer vier doelpunten verschil 3-7.

Tandje bijschakelen

Iedereen voelde wel dat er meer in zat maar er moest hard voor gevochten worden. ZKC’19 moest een tandje bij schakelen om van de wedstrijd nog een wedstrijd te maken. Om de aanvallende druk wat te verhogen, werden Lina IJmker en Daniel Vos binnen de lijnen gebracht. Dit wierp zijn vruchten af en zo kon ZKC’19 het gat nog dichten door doelpunten van Adriaan Dusée, Maikel Vos en Hielke Oostveen. 8-8. Daarna ging de score gelijk op en scoorden Marlieke Krikken en Adriaan Dusée de laatste punten voor ZKC’19 voor de rust 10-10.

Trainer/coach Jan bijkerk was niet tevreden over het getoonde spel van de eerste helft. Het terugvechten en terugkomen in de wedstrijd was gelukt, maar nu moest er weer een wedstrijd van gemaakt worden.

In de tweede helft wist ZKC’19 beter de korf en elkaar te vinden, maar kon niet echt het verschil maken. ZKC’19 en Hoogkerk waren nu aan elkaar gewaagd en dat liet het score verloop ook zien. Marlieke Krikken scoorde de eerste goal van de tweede helft van afstand 11-10 dit was de eerste keer en ook de enige keer dat ZKC’19 voor stond op Hoogkerk. Hoogkerk maakte elke keer het verschil van 1 of 2 doelpunten en ZKC’19 moest telkens het verschil weer dichten.12-12, 13-13, 13-15, 15-15. Zo stevende ZKC’19 af op een spannende slotfase. ZKC’19 weet heel goed hoe ze een wedstrijd moeten uit spelen maar als het er op aan komt blijft het toch altijd moeilijk. Toch wist ZKC’19 dit keurig te doen door met geduld de aanvallen op te zetten en de rust te bewaren in de verdediging en in de aanval. Er werd gezocht naar de juiste kansen en er werd gehoopt op in ieder geval nog een punt. In de 27e minuut stond het echter 14-16 en de spanning was om te snijden.

Strafworp

“Golden hands” Daniël Vos wist het verschil te verkleinen naar 15-16. De verdediging deed zijn uiterste best om het dicht te houden en dit lukte gelukkig ook. Hierdoor kon de bal nog verscheidene keren naar de aanval worden gebracht. Wat uiteindelijk resulteerde in een verdiende strafworp in de laatste minuut. Elske Oord was degene die op dit uiterste spannende moment voor ZKC’19 de strafworp mocht gaan maken. Elkse Oord was heel koelbloedig en wist de strafworp te scoren. 16-16. Beide teams mochten daarna nog 1 keer aanvallen alvorens scheidrechter R. Moes de wedstrijd af floot.

Volgende week mag ZKC’19 aantreden in Sneek tegen de Waterpoort.