KIOS grijpt volle buit tegen Juventa uit Hardenberg

Foto:

Ruinerwold – Na bijna een half jaar geen korfbal is afgelopen weekend het nieuwe korfbalseizoen weer begonnen. KIOS pakte direct een zege tegen Juventa met 20-15.

De spekbraanders beginnen dit seizoen met een aantal wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Een aantal spelers is gestopt, mede ook de gebroeders Lucas als coaches . Dit seizoen staat een oude bekende van KIOS weer voor de groep, namelijk Adri Kok. Met het vlaggenschip kende Adri een zeer goede voorbereiding. Oefenwedstrijden tegen Rigtersbleek, Ritola, KVZ, ZKC, de hoeve en DOS’46 3 werden allemaal gewonnen. ‘Maar kampioen worden van de voorbereiding, daar heb je helemaal niks aan. Vandaag gaat het echt om de knikkers’, wisten de speers vooraf.

Juventa uit Hardenberg is een ploeg die KIOS wel redelijk kent. Een ploeg met een aantal speerpunten en 2 sterke rebounders. Maar hier hoeft KIOS niet van te schrikken, want de eigen rebound kracht is ook niet verkeerd. Dit komt mede door de komst van Danni Dingste en Lisanne Koster.

Goed begin

De spekbraanders begonnen de wedstrijd uitstekend. Met een hoog bal tempo en verplaatsing vielen de eerste doelpunten snel. Door doelpunten van Lisanne, Marlissa en Ramon stond het na 10 minuten 5-0. Een goed begin, helaas zakte hierna het tempo in en kwam KIOS moeilijker tot scoren. Tevens begon Juventa ook de korf te vinden. Wat resulteerde dat Juventa het gat naar 1 punt kon brengen. 7-6. Op dit moment riep Adri de groep bij elkaar doormiddel van een time out, om zo weer het spel op te pakken waar we mee begonnen. Gelukkig gebeurde dit ook en kon KIOS richting de rust uitlopen naar een stand van 12-8.

Hetzelfde verhaal werd in de rust nogmaals door Adri verteld. Hou het bal tempo hoog. KIOS begon stroef aan de tweede helft en kon moeilijk de korf vinden. Gelukkig kon het leunen op een goede verdediging want ook aan de ander kant had Juventa moeite op de korf te vinden. Dit resulteerde na 15 minuten in een stand van 14-12. Hierna gaf KIOS gas. Mede door belangrijke doelpunten van Danni en Ramon. Hierdoor ging KIOS de laatste 10 minuten van de wedstrijd in met een gat van 4 punten 18-14.  Hierna speelde KIOS het zorgvuldig uit. Tevens kwamen Frank Wagter en Moniek Huiskes in het veld voor Martijn Ziel en Marlissa Noord. KIOS kon lang blijven aanvallen en verdedigde goed waardoor Juventa niet meer dichterbij kwam. Eindstand 20-15

Goed begin van het seizoen, maar er zijn nog genoeg verbeter punten. Volgende week speelt de het vlaggenschip van KIOS  een uit wedstrijd tegen AKC uit Almelo.

Doelpunten makers: Lisanne 6 maal, Danni 5 maal, Marlissa, Ramon en Janita 2 maal, Martijn, Rogier, Janneke 1 maal.

Reacties