ZKC’19 start veldcompetitie met zege in Dokkum

ZKC.
ZKC.
Dokkum/Zuidwolde – De eerste punten zijn binnen voor ZKC’19: in Dokkum werd zaterdagmiddag met 21-16 gewonnen van De Granaet. Het was de eerste wedstrijd van de veldcompetitie na een lange periode van onzekerheid of er überhaupt een competitie van start kon gaan. Het was voor de ploeg erg prettig het normale korfbal ritme te hervatten. Op het programma direct een lastige tegenstander voor ZKC’19. De Granaet uit Dokkum spelend op gras zou zich op hun veld niet zomaar gewonnen gaan geven.
In de basis voor ZKC’19 start in het eerste aanval vak Kristian Krikken, Maikel Vos, Jolein Ubels en Hieke Kruit. De eerste verdediging bestond uit Tom Rijstenberg, Adriaan Dusée, Melissa Rijstenberg en Elske van Oord. Direct aan de start van de wedstrijd was te merken dat doelpunten niet vanzelf gingen vallen vandaag in Dokkum. Er stond een aardig stevige wind over het veld en het gras was iets anders dan het strakke kunstgrasveld dat ZKC’19 gewend is. Des al niet te min wist ZKC’19 al snel de controle over de wedstrijd te krijgen. Door goed verdedigen en geduld in de aanval kwam de wedstrijd langzaam op gang. De eerste voorsprong was dan na enkele minuten 0-3 en die werd dan ook langzaam gedurende wedstrijd behouden en uitgebouwd. Ook de Granaet begon op dit moment langzaam de korf te vinden. Vooral door veel energie in hun aanvallen te leggen wisten ze zichzelf langzaam in de wedstrijd te spelen. Ruststand 6-10.

Onder controle

In de rust wezen de coaches Jan Bijkerk en Maarten Feenstra hun spelers op het feit dat men rustig moest spelen. De wedstrijd onder controle houden was dan ook van groot belang. De afwerking liet nog wat te wensen over maar verdedigend was het uitstekend.
Aan de start van de tweede helft was het de Granaet die het beste uit de startblokken kwam. ZKC’19 scoorde wel, maar de tegenstander wist steeds aan te haken. Echter door steeds kleine tussen spurten gedurende wedstrijd is ZKC’19 1 nooit in gevaar geweest. Zo werd in een korte periode de stand naar 12-18 gebracht. Vanaf dit punt zat de wedstrijd op slot en werd het langzaam uitgespeeld. Ondertussen hadden Marlieke Krikken, Hielke Oostveen en Anouk Spijker hun opwachting gemaakt tijdens de wedstrijd. Waarbij de laatstgenoemde nog kon afsluiten met een mooie goal achter de korf. Einduitslag 16-21.
De eerste punten zijn binnen voor ZKC’19 1 en volgende week staat de volgende uitdaging voor de deur in de vorm van Hoogkerk. De wedstrijd gespeeld worden in Zuidwolde en op het thuis veld zal ZKC’19 zich wederom opmaken voor een mooie wedstrijd. Tot dan.