Laatste Hoeve aan de Wegloop in bossen bij Oude Willem

Hardlopen door de natuur.
Foto: Artizzl Media

Oude Willem – Komende zaterdag houdt sv Friesland al weer de 6e Hoeve aan den Wegloop in Oude Willem. Het is de laatste keer voor deze prestatieloop over 4, 8, 10, 15 of 21 kilometer. De start is om 10.00 uur.

Vol lof zijn de lopers over het parkoers wat nu gelopen wordt sinds de route door het Prinsenbos is gesloten voor wandel en hardloopevenementen. Het alternatief is ook mooi: het studentenpad is vernieuwd en ook het vervolgtraject is vernieuwd en prima te lopen zonder kuilen.

In de 5 voorgaande lopen stonden telkens ruim honderd lopers aan de start die hoopt men nu ook weer te krijgen, maar een trail in Odoorn met 600 lopers is een concurrent. Toch heeft SV Friesland deze loop op de kalender laten staan omdat er verder geen lopen zijn in deze coronaperiode waar veel is afgelast.

Ervaring

De SV Friesland heeft veel ervaring opgedaan in de afgelopen periode en materiaal aangeschaft om de lopen coronaproof en volgens het protocol te laten verlopen.  Zo kan men niet douchen en verkleden, moeten voor aanmelden en gezondheid verklaring ondertekenen. En 1,5 meter afstand van elkaar houden voor de start en na de finish. Bekertjes water moeten ze zelf uit de rekjes pakken en word niet aangereikt. Na de finish is er ook verzorging uit de kar waar bouillon en vruchtendrank klaar staat. Dank zij de medewerking van de deelnemers mag en kan de SV Friesland door gaan met het organiseren van deze loopjes.

Iedereen mag meedoen als men zich aanmeldt via www.svfriesland.nl zomerlopen of aan de start waar men zich ook nog kan aanmelden vanaf een uur voor de start. Uitslagen worden genoteerd en gepubliceerd op de vereniging site.

Staatsbosbeheer en de gemeente Westerveld gaven toestemming om deze lopen te houden onder voorwaarden dat men het volgens het protocol organiseert.

Reacties