Hoeve aan de Wegloop heet hardlopers weer welkom

Hij kan weer in Oude Wllem.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Oude Willem – Het mag weer! SV Friesland heeft voor komende zaterdag 18 juli de eerste Hoeve aan de Wegloop in Oude Willem op de hardloopagenda gezet. Het is een prestatieloop zonder wedstrijdelement. De organisator kwam tot de slotsom dat de loop door kon gaan, na de ervaringen van een trainingsloop en de Stienserloop.

„Dankzij de versoepeling van de coronaregels voor de sport en na bemiddeling van NOC-NSF en KNAU mogen er weer hardloopwedstrijden en prestatielopen georganiseerd worden met in acht neming van de 1,5 meter afstandsregel voor de start en na de finish”, laat de organisatie weten.

Dat ging prima met de trainingsloop en de Stienserloop, waar 150 lopers aan de start stonden. De lopers moeten het zonder kleed/douchegelegenheid doen en komen in looptenue aan de start. Deelnemers moeten zich van te voren aanmelden via www.svfrieslland.nl zomerlopen 2020, aanmelden bij de start  wordt afgeraden om drukte bij het afhalen van startnummers te voorkomen. De verzorgingswagen is ingericht volgens het coronaprotocol en zijn de vrijwilligers beschermd door plastiekafscherming. Er is verzorging onderweg op het eind van het Studentenpad staat een verzorgingspost met water, het bekertje moet de loper zelf pakken aangeving mag niet. Bij de finish is ook verzorging in de vorm van bouillon en vruchtendrank. Hier staat ook een tafel met ontsmettingsmiddelen en stoelen met 1,5 meter afstand.

De eetboerderij is gesloten, maar terras is open voor als men na afloop iets wil eten. De kleed- en douchegelegenheid is niet voor de lopers toegankelijk, daarom moet iedereen in loopkleding aan de start komen en ook na de finish vertrekken en thuis douchen.

Prinsenbos

De route is nieuw, omdat de route door het Prinsenbos is vervallen daarvoor is een prachtig beleefpadfietspad  gekomen. Daar wordt even geen gebruik van gemaakt bij deze lopen. De start is op de Streng naast de camping, hierlangs worden de auto’s geparkeerd. Via de heide gaat het ver de Bosweg naar het Studentenpad, tot de afslag ’t Wildryck. Hier staat verzorging de 10 en 20 km gaan hier rechts naar ’t Wildryck bij de ‘DikkeBoom’. Dan de Haarweg  linksaf langs het  oude asielzoekerscentrum en terug bij het Studentenpad, het mooie bospad naar het fietspad naar Hoogersmilde, van waar de lopers weer naar Oude Willem gaan. De halve  marathon doet dan nog de kleine ronde van 6 km om te finishen op de streng.

Er worden ongeveer 150 lopers verwacht, verdeeld over de drie afstanden. De start is voor komende zaterdag  om 11.00 uur. De weken daarna is de start in verband met de vakantiedrukte op de fietspaden om 10.00 uur.

 

Reacties