KIOS Ruinerwold raakt schat aan ervaring kwijt

Ervaring weg bij KIOS.
Foto:

Ruinerwold – Korfbalvereniging KIOS uit Ruinerwold raakt liefst 5 spelers kwijt. Daan Voest, Jurgen Lucas, Hilde Tabak, Annemiek Werners en Daniek van der Wal hebben besloten te stoppen met het spelen in de selectie van KIOS.

Aan het einde van het seizoen maken spelers binnen elke vereniging de balans voor zichzelf op. Ga ik nog door met hetgeen wat ik doe of vind ik het mooi geweest? Dit speelt ook ieder jaar weer binnen de selectie van KIOS. Velen hebben aangegeven door te willen, er zijn een paar nieuwe gezichten volgend seizoen te zien op het veld, maar er hebben ook 5 spelers aangegeven te stoppen. Normaal hoort u dit aan de kant van de lijn, maar dit jaar is alles anders.

Jurgen Lucas heeft samen met Janneke de Lange afgelopen maart een zoontje gekregen. Dit heeft natuurlijk consequenties voor de vrije tijd besteding. Daarnaast had Jurgen ook altijd al de wens om hoofdtrainer te worden. Hiervoor heeft hij een kans gekregen bij Thrianta uit Hoogeveen. Dit heeft hij met beide armen aangenomen, zeker na het besluit dat Janneke zo kan blijven korfballen bij KIOS.

Vlaggenschip

Jurgen kwam in 2013 over van DOS’46. Hij ambieerde altijd om te spelen in een vlaggenschip en vond dit bij KIOS. We speelden in die tijd Overgangsklasse en daarin maakte Jurgen gelijk zijn waarde voor KIOS waar. De schutte pur sang destijds wist het mandje makkelijk te vinden. Dit is altijd zo gebleven. Ook na zijn tussentijdse buitenlandavontuur ging het scoren door bij KIOS. Jurgen was naast een gedreven korfballer ook een erg geliefd persoon binnen de club. Van het actief deelnemen aan activiteiten, het coachen van diverse teams tot aan het gezellig een biertje drinken aan de bar. Ondanks zijn rood/zwarte DOS hart, is dit in de loop der jaren wel steeds meer groen/zwarter geworden.

Lees ook het mooie artikel van Jurgen in de Wolder Courant: https://woldercourant.nl/artikel/1104582/jurgen-lucas-wacht-eerste-klus-als-hoofdcoach

Comeback

Daan Voest heeft al een tijd lang last van een knieblessure. Meermaals heeft hij geprobeerd weer een comeback te maken. Ook mocht een operatie daar helaas niet aan bijdragen. Daarom heeft Daan besloten om te stoppen bij de selectie en zich eerst op zijn herstel te richten.

Zijn korfballeven begon bij KV Ruinen, waarna hij in de C-jeugd de overstap maakte naar de Spekbraanders in Ruunerwold. Daan was een getalenteerde, snelle speler met een goede actie in huis. Hiermee schopte hij het tot het talententeam van Noord onder de 16, waarmee hij het spelen van een wedstrijd in Ahoy niet snel zal vergeten. Daan heeft alle 1ste jeugdteams van KIOS doorlopen en vond daarna aansluiting bij de selectie. Hij heeft jarenlang als speler van KIOS 2 en pinchhitter bij KIOS 1 zijn rol mogen vervullen. Dat deed hij met veel plezier. Met Daan heb je altijd leuke praat en hiermee was hij ook buiten de velden erg geliefd bij de club.

Daniek van der Wal is woonachtig in Groningen en de combinatie met het trainen en spelen in Ruinerwold werd steeds zwaarder. Ze heeft daarom besloten om het korfbal dichterbij te zoeken en gekozen voor De Parabool te Groningen.

Daniek kwam in de B-aspiranten over van KORU uit Uffelte. Ze viel bij KIOS al snel op met haar kwaliteiten. Dit bleef ook bij DOS’46 niet ongezien en vroeg haar om in 2015 daar te komen spelen. Na 1 succesvol jaar in Nijeveen keerde ze terug naar KIOS. Ook na haar terugkeer bewees Daniek haar klasse en was ze een waardevolle speelster voor de Spekbraanders. Met haar enthousiasme en kwaliteit was Daniek in meerdere opzichten een aanvulling op de selectie.

Knieblessure

De reden voor het besluit van Hilde Tabak is gelijk aan die van haar vriend Daan. Vorig seizoen liep Hilde tijdens een korfbalwedstrijd een zware knieblessure op. Met een uiterste poging om een bal uit de lucht te halen, verdraaide ze tijdens de landing haar knie. Dit bleek haar laatste wedstrijd te zijn voor de KIOS selectie, want de impact van haar blessure zorgt ervoor dat ze niet meer kan terugkeren binnen de selectie.

Vanaf jongs af aan is Hilde aan KIOS verbonden geweest. Ze doorliep alle jeugdteams en was ook buiten het spelen actief met vrijwilligerstaken. Hilde is echt een mooie laatbloeier. Zeker in haar tijd binnen de selectie is Hilde de afgelopen jaren enorm gegroeid als speelster. Met haar individuele actie en verdedigende kwaliteiten heeft ze veel kunnen bijdragen aan de successen van KIOS 1 en 2. Ook buiten het veld was Hilde een gezellige aanvulling op de groep.

Annemiek Werners studeert Dier & Veehouderij aan de Hoge Landbouwschool in Dronten. Jaren combineerde ze haar tijd voor de studie met korfbal. Echter, zal ze komend schooljaar meer tijd nodig zijn voor stages in het buitenland en is de combinatie niet meer mogelijk. Begrijpelijk, maar erg jammer natuurlijk voor KIOS.

Want Annemiek was bezig aan een enorme ontwikkeling als speelster binnen de selectie. Ze groeide sterk in haar steunende rol en had veelal haar bijdrage in de kleine kansen rondom de korf. Annemiek is vanaf de allerkleinsten lid van de Spekbraanders en heeft altijd veel plezier beleefd in het korfballen. Naast het zelf spelen was Annemiek ook te vinden langs de lijn als trainer/coach van verscheidende jeugdteams. De bescheiden en altijd vriendelijk Annemiek zal gemist worden binnen de selectie. Op zowel korfballend als persoonlijk vlak.

KIOS is trots op deze 5 spelers voor hun jarenlange inzet in de selectie, maar ook voor hun betrokkenheid binnen de vereniging.

Reacties