Boeiende derby Wacker – Ruinerwold eindigt onbeslist

Aftrap in de Wijk door de eerste burger.

De Wijk – Een boeiende derby vanmiddag op het sportpark van de Wijk, waar Wacker en Ruinerwold in de vierde klasse met 2-2 gelijkspeelden. Zaterdag kwam Vitesse’63 een stap dichter bij de titel na een klinkende 6-0 zege op laagvlieger Nieuw-Balinge. ZZVV gaf een 2-0 voorsprong weg in – en tegen Hoogeveen.

Wacker en Ruinerwold maakten er vanmiddag een vermakelijk duel van in de 4de klasse A. Wacker kwam in de 18de minuut op voorsprong na een doelpunt van Remco Stadman, twintig minuten later maakte Stadman zijn tweede en bezorgde de thuisploeg een mooie ruststand. Na de pauze tapte Ruinerwold uit een ander vaatje. Na 18 minuten in de tweede helft werd het 2-1 door Tim Hogenhorst, de gelijkmaker van Brian Heins viel echter pas in de blessuretijd.

vv Zuidwolde had in de 2de klasse L een fijne middag op het eigen kunstgras tegen naaste belager EMMS uit Slagharen. Het werd liefst 3-0 voor de roodzwarte ploeg. Stefan Liezen maakte in minuut 42 de 1-0, nog voor het rustsignaal maakte Ouren Nikkels er 2-0 van. Acht minuten voor het einde bepaalde Tom Buijtendorp de eindstand op 3-0. De andere zondagploeg vv Ruinen won in de 3de klasse met 2-0 bij DIO Oosterwolde.

Zaterdagploegen

Koploper Vitesse’63 van de 4e klasse D had een makkelijke middag in Nieuw-Balinge. Na 12 minuten was het al 1-0 door Erwin Gunnink, zes minuten daarna maakte Sander van Dijk de tweede. Jeroen van den Berg scoorde na ruim een half uur de 3-0 voor de ploeg uit Koekange. Na de pauze waren het Jeroen van den Berg (2x) en Johnny Schuttevaer de eindstand op 0-6.

ZZVV leek hard op weg naar een mooie overwinning in Hoogeveen. Binnen 20 minuten stond de ploeg met 2-0 voor door treffers van Wolters (eigen doel) en Kikkert, maar na dik een half uur scoorde De Haas de aansluitingstreffer. Daarna sloeg kortstondig de vlam in de pan, wat speler Kuiper van Hoogeveen een rode kaart opleverde. Het bracht na de thee geen punten naar Zuidwolde, want met een mannetje meer, was het de zaterdagafdeling van Hoogeven die twee keer scoorde. Vlak na rust de gelijkmaker van Eising, in de slotfase de 3-2 van Mol. Een zure middag derhalve.

VVAK speelde in Steenwijk tegen de plaatselijke boys, het bleef zoals het begon: 0-0.