Offroadrit Ruinen verplaatst naar 29 maart

Offroadrit Ruinen.
Foto: Jans Schulting

Ruinen – De Offroadrit voor motoren, die komende zondag in Ruinen gehouden zou worden, is verplaatst naar zondag 29 maart. De vele regen die de laatste weken is gevallen, heeft ervoor gezorgd dat de landerijen waar het parcours normaal gesproken op wordt uitgezet, veel te nat is. Het zou gevaarlijke situaties opleveren.

Het bestuur wil klachten voorkomen en deze OffRoad rit nog graag jarenlang kunnen organiseren. Voor alle deelnemers motoren en quads geldt, zodra men op de openbare weg komt moet het rijgedrag aangepast worden aan normaal gebruik van de openbare weg. Je kunt je in het parcours offroad genoeg uitleven.

De start is op 29 maart om 10.00 uur aan de Echtenseweg. er kan dan bijna de hele dag gereden worden op het prachtige parcours, dat weer wordt uitgezet door de vele vrijwilligers van de vereniging.

Sportquads

Overigens is het in afwijking van de OffRoad rit van 2018 wel toegestaan mee te doen met Sportquads. Besloten is dat UtillityQuads en Landbouwquads uitgesloten zijn van deelname. De KNMV heeft aanpassingen gedaan aan het OffRoad reglement. Niet iedereen is op de hoogte van wat een Sportquad is, daarom staat er uitgebreide informatie op de site van de Ruiner motorclub. ‘Vraag jezelf serieus af of jouw quad aan de eisen voldoet. Voorkom de teleurstelling na een eind te hebben gereden om dan vervolgens te horen krijgen dat jouw quad niet toegelaten kan worden op het parcours’, laat de organisatie weten.

Meer info opĀ http://www.mc80.nl

Reacties