Klinkende derby-overwinning Zuidwolde op Beilen

Zuidwolde rolt Beilen op.

Zuidwolde – De voetballers van vv Zuidwolde hebben een klinkende zege geboekt op streekgenoot Beilen. Het werd op het eigen sportpark Woltingeslag liefst 4-0.

Vanaf het begin van de wedstrijd dicteerde Zuidwolde het spel. Vroeg in de wedstrijd kreeg Frans Capellen al enkele goede mogelijkheden, maar scoorde niet. In de 12e minuut leek Zuidwolde op voorsprong te komen, maar stond de staffel Sven Cazemier en Tom Buijtendorp niet goed op aangeven van een doorgebroken Frans Capellen. Beilen werd incidenteel gevaarlijk met afstandsschoten en uit standaardsituaties. De defensie van Zuidwolde gaf echter geen krimp,

In het laatste kwartier voor rust gaf Zuidwolde andermaal gas op het maken van de openingsgoal.  Rond de 32e minuut kreeg Zuidwolde een drietal riante mogelijkheden om te scoren, maar andermaal stuitte men op doelman Vos. De rust leek in te gaan met een 0-0-stand, totdat in de 43e minuut alsnog de 1-0 viel. Een inzet van Tom Buitendorp leek op de paal te belanden, maar een bij de 2e paal instormende Frans Capellen wist de 1-0 binnen te tikken. Ruststand 1-0.

Ontketend

Na rust liet Zuidwolde er geen (kunst)gras over groeien, wie deze zondag het duel mocht winnen. In de 53e minuut bezegelde Tom Buijtendorp een prima lopende aanval van Zuidwolde. Op aangeven van Frans Capellen tikte hij beheerst de 2-0 achter doelman Remco Vos. Rond de 70e-75e minuut kreeg Zuidwolde legio kansen om de score verder op te voeren. Met name doelman Vos ontpopte zich echter als “sta-in-de-weg” voor Zuidwolde.

In de 80e minuut viel alsnog de 3-0. Via een doorbraak van Sven Cazemier belandde de bal in het strafschopgebied van Beilen op de hand van één van de Beiler-verdedigers. De terecht toegekende strafschop werd feilloos binnen geschoten door Frans Capellen (3-0). Kort na de 3-0 kreeg Frans Capellen terecht een “publiekswissel”. Zijn vervanger, de 17-jarige Vincent Hulst, kende bijna een droomdebuut. Direct werd hij in de 81e minuut de diepte ingestuurd, waarna zijn harde inzet buiten bereik van doelman Vos op de paal belandde. Kort daarop was het toch raak. Op aangeven van de prima invallende Vincent Hulst scoorde Sven Cazemier de 4-0 eindstand op het scorebord.