De Wolden zet sporters in het zonnetje

De genomineerden.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – De genomineerde sporters voor het Drentse Sportgala, waarvan de verkiezing op 9 maart in Emmen plaatsvindt, zijn donderdagavond voorafgaande aan de raadsvergadering gehuldigd door sportwethouder Jan van ’t Zand. Het gaat om louter nationale toppers die graag op mondiaal niveau mee willen draaien in de (nabije) toekomst. Zwemster Esmée Mulder uit Oosteinde werd meermaals Nederlands kampioen, onder meer op de 100 meter rugslag en 100 meter vrije slag, op korte en lange baan. „Mijn doel voor dit jaar is in de top 10 te eindigen tijdens het Europees Jeugdkampioenschap”, vertrouwde ze de sportieve wethouder toe. Ze is genomineerd als sporttalent van Drenthe.

Voor sportploeg Suthwalda wordt het een hele opgave om de prestatie van 2019 te verbeteren. De heren tennisploeg werd tweede in de eredivisie, dus vice-kampioen van Nederland. Volgens voorzitter Anneke Lijster wordt het dit seizoen zeker zwaarder. „Hopelijk worden we eerste, de andere ploegen zijn bang geworden van dat clubje uit het kleine dorp Zuidwolde.”

Nationale titels

Dan Britt Roos uit Ruinen. De atlete van het Hoogeveense HAC’63 werd pas nog Nederlands kampioen op de 800 meter indoor bij de junioren en hoopt ook in de rest van het seizoen nog wat nationale titels te scoren. Vorig jaar werd ze verkozen tot het sporttalent van Drenthe, nu heeft ze haar zinnen ook gezet op een goede klassering tijdens het EK onder de 18 jaar, waarvoor ze zich al geplaatst heeft.

Daan Boverhof uit Ansen werd Nederlands kampioen biketrail in de eliteklasse, door Jan van ’t Zand gekenschetst als ‘een acrobatische vorm van de wielersport’. Boverhof heeft een eigen trainingslocatie in Ansen en gaat vooral voor een hoge klassering op het wereldkampioenschap biketrail.

Er kan overigens niet meer gestemd worden, meer informatie over de sportverkiezing is te vinden op www.sportgaladrenthe.nl

Reacties