MTB Marathon door café en over Giant Track Ruinen

Giant Track Ruinen.
Foto: WTC Ruinen

Ruinen – Veel wielersporters zien er al weer naar uit, op zondag 1 maart 2020 wordt de MTB Marathon van Ruinen alweer voor de 18e keer gehouden. De start is zoals altijd bij sporthal “De Marse” aan de Mr. Harm Smeengestraat 54 te Ruinen De belangstelling voor deze jaarlijks terugkerende toertocht blijft groeien en WTC Ruinen doet er alles aan om ook dit jaar er weer een geslaagd evenement van te maken. Er is keuze uit afstanden van 35, 60, 85 en zelfs 100 km! Door de vele verschillende afstanden met o.a. de 100 km route is deze tocht uniek in Noord-Nederland

Alle aspecten van het Drentse landschap aan de orde. De tocht is uitgezet in Zuidwest Drenthe, in de omgeving van Ruinen, Echten, Dwingeloo, Uffelte en Havelte. Er wordt dan door uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en weidegebieden gereden. De beide langste gaan bij Havelterberg genieten van het glooiende landschap met korte, maar pittige beklimmingen. Daarnaast zijn er ook genoeg mooie berijdbare paden opgenomen die men naar keuze kan gebruiken voor een ‘herstelmoment’, of om er nog juist even een schepje bovenop te doen.

De 60, 85 en 100 km rijders krijgen ook nog eens de “Oude Postweg” onder de wielen door. Deze uitdagende zandweg werd in de 18e eeuw al gebruikt als Postkoets lijndienst van Groningen naar Amsterdam. Het is juist deze afwisseling, die het parcours zo aantrekkelijk en uniek maakt. Alle aspecten van het Drentse landschap komen aan de orde.

Bij terug komst in Ruinen staan de deuren open van het nostalgisch café van familie Hees. Je fietst tussen 10.30 uur en 14.00 uur langs de bar waar je gezellig met je fietsmaten een pilsje kan kopen. Na Café Hees staat op de Brink een vrachtwagen met oplegger als uitdagende hindernis opgesteld.

Rustposten

Tijdens de tocht komen de deelnemers langs een aantal rustposten waar eten en drinken wordt aangeboden. Bij deze rustposten zijn ook toiletten aanwezig. Na afloop krijgen alle deelnemers in Sporthal “De Marse”  nog een warme verrassing aan geboden. De nieuwe mountainbike route “Giant Track Ruinen”  is in de route opgenomen. De 60, 85 en 100 km rijders zullen deze track aan het einde van de route gaan beleven.

De organisatie heeft een uniek arrangement samengesteld voor groepen van minimaal 5 personen. Het arrangement bestaat uit: ontvangst met koffie en broodjes aan een gereserveerde tafel,  bij terugkomst een consumptie en een kop snert of pasta, gereserveerde parkeerplaats, groepsfoto, blijvende herinnering, aparte wasplaats voor de fietsen en speciaal gereserveerde kleed- en doucheruimtes. Kosten voor dit groepsarrangement zijn € 25.00 per persoon. Interesse? Stuur dan nu een e-mail naar [email protected] en reserveer alvast uw startbewijzen

Voor meer informatie: www.mtbmarathonvanruinen.nl

Reacties