KIOS wint in de laatste minuut van Udiros

Nieuw kunstgras voor KIOS.

Ruinerwold – De korfballers van KIOS wonen zaterdag in de laatste minuut het uitduel tegen Udiros in Nieuwehorne.

De Spekbraanders starten de wedstrijd in de volgende opstelling. Aanval: Ramon, Henk-mart, Daniek en Sandra. Verdediging: Martijn, Janita, Marlissa en Frank die speelde voor Rogier. KIOS opende de score door een afstand schot van Ramon, maar Udiros antwoorde snel met 3 doelpunten, 3-1. KIOS toonde meteen veerkracht en bracht te stand weer gelijk. Het werd al snel duidelijk wat de verdedigende tactiek was van Udiros. Veel druk op de balbezitter en de rest  meekijken om ballen te plukken. Met deze tactiek had KIOS het lastig. Aanvallen werden moeilijk opgezet en de afronding liet te wensen over. Gedurende de 1ste helft raakte Henk-mart ernstig geblesseerd, na een gewonnen rebound duel ging zijn schouder uit de kom. Gelukkig kon deze snel weer worden teruggezet. Patrick Roelevink kwam voor Henk-mart in het veld. Na deze blessure waren de ploegen erg gewaagd aan elkaar. Hierdoor gingen de ploegen rusten bij een stand van 11-11.

Het was dus wel duidelijk dat het een lastige avond werd. KIOS moest hard blijven werken en proberen onder de verdedigende druk uit te korfballen.  Helaas begon Udiros juist scherp aan de 2de helft met 2 doelpunten. 13-11.  Gelukkig kwam KIOS weer langs zij door doelpunten van Janita en Marlissa. Hierna bleef het een spannende wedstrijd. Beide ploegen gaven elkaar niks. Voor een plegen van een tactische wissel aan KIOS kant, kwam Bart van de Linde een paar minuten in veld om zo Patrick te wisselen van vak met Frank. Steeds scoorde Udiros eerst en moest KIOS in de achtervolging. 15-15,16-16 tot aan 19-19. Het was alles behalve een mooie wedstrijd, het tempo lag laag en opgelegde kansen gingen er niet in. KIOS maakte het zich zelf er moeilijk. De laatste minuut ging in, zoals eerder gezegd kan KIOS het niet permitteren om hier punten de laten liggen. Met nog een paar minuten op de klok versierde KIOS een vrije bal. Aan Janita de taak om KIOS op voorsprong te schieten, de druk was hoog want nog geen 1 vrije bal was direct gemaakt door KIOS. Maar Janita hield het hoofd koel en scoorde de vrije bal. Udiros had nog zo’n 30 seconde om gelijk te maken, maar de KIOS verdediging hield het offensief tegen. Winst voor de Spekbraanders.  Weer 2 belangrijke punten.

KIOS 2

En ook het vernoemen waard. KIOS 2 speelt een uitstekend zaal seizoen en wil zich zo snel mogelijk veilig spelen. KIOS 2 speelde afgelopen zondag een belangrijke wedstrijd tegen directe concurrent AVO 3. In een goede wedstrijd kon ook KIOS 2 de punten meenemen naar Ruinerwold.  Nu heeft de KIOS selectie een weekje rust. De eerst volgende wedstrijden van de selectie zijn wederom uitwedstrijden op 29 februari en 1 maart. KIOS 1 speelt tegen hekkensluiter De waterpoort en KIOS 2 speelt tegen koploper KZ 5.

Doelpuntenmakers:  Ramon 7 maal, Janita 4 maal, Daniek, Martijn en Marlissa 2 maal, Henk-mart, Sandra en Patrick 1 maal.