ZKC’19 pakt de draad van het winnen weer op

Blijdschap bij ZKC'19 na afloop.

Zuidwolde – Koploper ZKC’19 heeft zaterdag in de eerste klasse verdiend met 24-18 gewonnen van Udiros. Dat was wel nodig na het gelijke spel van een week eerder.

Vorige week trad ZKC’19 aan tegen OKO/BIES 1 in Opende. Na een goede start werd er uiteindelijk gelijk gespeeld. Daarom werd in de bespreking  gezegd dat beide helften goed gespeeld moesten worden door het vlaggenschip. De afronding moest beter dan vorige week. De De Hoogh formatie mocht deze keer optreden tegen Udiros, een ploeg die op de zevende plek staat. Toch heeft Udiros laten zien dat ze wel punten kunnen pakken, onder andere tegen KIOS. In de bespreking werd verteld door trainer/coach Jan Bijkerk dat Udiros een fysieke ploeg is die doorgaat tot de laatste minuut.

Vakwissel

ZKC’19 begon met een achterstand, de 1-0 werd gemaakt door Udiros. In de aanval begonnen Tom, Hielke, Jolein en Hieke. Al snel kreeg ZKC een vrije bal en deze werd keurig benut door Tom. Na een vakwissel kwamen Adriaan, Hessel, Elske en Melissa in de aanval. ZKC begon stroefjes en Udiros maakte hier goed gebruik van. ZKC stond meerdere malen achter maar het verschil werd niet groter dan 1 goal. De stand ging tot rust gelijk op. Uiteindelijk ging ZKC de kleedkamer in met een 10-9 op het scorebord.

Met meer pit

In de rust werd verteld dat ZKC de gemaakte afspraken niet nakwam. Er moest met meer pit gespeeld worden en de ploeg moest slimmer gaan spelen. ZKC had weinig rebounds en hier moest de ploeg anders mee om gaan. Na rust werd dit dan ook meteen gedaan, Melissa en Tom scoorden beide meteen en ZKC kwam op 3 punten voorsprong: 12-9. Kristian kwam in het veld voor Hielke bij 13-11. Het verschil werd hierna weer 1 maar door 2 belangrijke goals van Elske en 1 van Tom, kon de ploeg uiteindelijk op 4 verschil komen: 16-12. Bij 20-16 kwam Lina in het veld voor Jolein. Lina bekroonde haar invalbeurt meteen met een goal. ZKC kwam beter in de wedstrijd en er kwam een verschil van 6 doelpunten op het scorebord. Ook Daniël mocht zijn minuten nog maken, deze beloonde hij met een buzzerbeater waardoor de einduitslag 24-18 werd.

Stand eerste klasse A.

Volgende week speelt ZKC tegen naaste belager Wez/Handich/Dow 1, hier heeft ZKC thuis een punt laten liggen. Na een spannende wedstrijd werd dit 20-20. Het eerste hoopt op veel supporters in Houtigehage, zodat de punten mee gaan naar Zuidwolde en er een grote slag geslagen kan worden in de strijd om de titel.

Doelpunten: Tom 6x, Elske 5x, Adriaan 4x, Hieke 3x, Melissa 2x, Hielke 2x, Daniel 1x en Lina 1x.