Johnny Schuttevaer schiet 150ste goal binnen

Shirtje voor Schuttevaer.

Koekange – Johnny Schuttevaer heeft gisteren in de wedstrijd tegen HS’88 een mijlpaal bereikt. De spits van koploper Vitesse’63 schoot zijn 150ste treffer voor de club binnen de touwen. Na afloop kreeg hij van voorzitter Jurrian Barelds een ingelijst shirt cadeau als herinnering aan deze bijzondere prestatie.

Schuttevaer had al op meer goals kunnen staan, maar zijn eerste treffer, al in de tweede minuut, werd gisteren wegens buitenspel afgekeurd. Een kwartiertje later kreeg hij een levensgrote kans op nummer 150, maar stond de paal meerdere glorie in de weg. Ivar Knol schoot in minuut nummer 37 zijn ploeg wel naar de verdiende 1-0 voorsprong. Vlak voor de pauze verdubbelde Sander van Dijk de voorsprong, zodat Vitesse met een gerust hart kon gaan rusten. In de 67e minuut was het dan toch feest, want alleen voor de vijandelijke doelman scoorde Johnny Schuttevaer dan toch zijn 150ste goal in geelrood shirt. Dat daarna nog een Koekanger treffer werd afgekeurd, maakte niet zoveel meer uit. Weer werd de nul achterin gehouden.

Uitdager

Vitesse’63 blijft riant op kop staan in de vierde klasse D. Met 36 punten uit 14 duels en een doelsaldo van 66 voor en slechts 6 tegen. Acht punten achterop staat SJS als belangrijkste uitdager (doelsaldo 29-14), gevolgd door VHK met 27 punten (35-12). Het moet wel heel raar lopen wil Vitesse’63 de titel niet ruim voor het eind van de competitie kan vieren, maar dan moet de ploeg gewoon lekker scherp blijven. Volgende week wacht middenmoter sc Angelslo uit in Emmen.