ZKC’19 laat belangrijk punt liggen

Zuidwolde – Koploper ZKC’19 speelde vandaag met 22-22 gelijk tegen OKO/Bies, een punt dat in de laatste minuut werd verspeeld. Doordat gemeentegenoot KIOS won van Wez Handich, blijft de schade zeer beperkt.

Van te voren werd gezegd dat het een stugge ploeg is en het een lastige wedstrijd zou worden. Het aanvallen begon spetterend. Snelle goals van het eerste aanvalsvak Kristian, Hieke, jolein en Hessel opende de score. Ook scoorde het andere vak Elske, Melissa, Tom en Hielke gemakkelijk. De dames werden erg vrijgelaten in dit vak. Na een spetterend begin waarin het al gauw 1-7 stond werd het spel statischer en minder sterk. Oko bies begon beter te verdedigen, waardoor zkc niet in hun eigen spel kon spelen. Ruststand was 11-14.

Ook in de tweede helft ging het gelijk op. Met na een tijdje spelen een score van 15-18. Hierna kreeg Oko bies de overhand en maakte de score gelijk tot een 18-18. Door veel dubieuze beslissingen van de scheidsrechter kon Oko zich makkelijker terugknokken. De slotfase was erg spannend, met nog een minuut op de klok maakte ZKC de 21-22. ook Oko schoot er nog eentje in, 22-22.

Het spel moet volgende week wel beter tegen Udiros. De ploeg uit Nieuwehorne komt zaterdag op bezoek, aanvang om half 8.

Doelpuntenmakers: Melissa Rijstenberg 6, Adriaan Dusée 3, Kristian Krikken 3, Jolein Ubels 3, Elske Oord 2, Tom Rijstenberg 2, Hielke Oostveen, Hieke Kruit: en Hessel Kruit allen 1.