ZKC’19 slaat aanval op koppositie kundig af

Foto:

Zuidwolde – Na een rustperiode mocht ZKC de ploeg uit Almelo ontvangen. Als AKC hier wist te winnen, zouden zij aanhaken bij de bovenkant van deze competitie. Als ZKC hier vandaag de punten pakt dan zou de club uitlopen en de koppositie versterken. Het werd dat laatste door een 23-21 zege.

Het 1e aanvalsvak bestond uit Elske Oord, Melissa Rijstenberg, Adriaan Dusée en Hessel Kruit. Dit vak wist dan ook meteen de korf te vinden waardoor de score werd geopend (1-0).  Het 1e verdedigingsvak werd gevormd door Marlieke Krikken, Hieke Kruit, Kristian Krikken en Hielke Oostveen, ondanks dat dit vak goed aan het verdedigen was, kregen ze toch een doelpunt tegen (1-1). AKC nam hierna de leiding in het scoreverloop, zo werd er ondanks goals van Marlieke Krikken, Kristian Krikken, Melissa Rijstenberg en Hieke Kruit toch een gat van 2 goals behouden door de ploeg uit Almelo (5-7).

De De Hoogh formatie, wat zo nu en dan wat gebrekkig was in de afronding, wisten met een paar afstandsschoten toch de korf te vinden, waardoor de stand gelijk getrokken werd tot 9-9. AKC pakte hierna toch weer de voorsprong, dit werd echter teniet gedaan door een vrije bal van Marlieke Krikken, wat weer zorgde voor een gelijke stand (10-10). Dit was het moment dat Daniël Vos binnen de lijnen kwam voor Hessel Kruit om voor rust nog de voorsprong te pakken. Er viel echter geen doelpunt meer en dat resulteerde in een ruststand van 10-10

 

Kleedkamer

De Rood-zwarten kwamen goed de kleedkamer uit. Melissa Rijstenberg scoorde vrijwel meteen de 11-10, wat er voor zorgde dat ZKC voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam. AKC had echter een antwoord door middel van een afstandsschot (11-11). Zo vielen de goals om en om totdat het 13-13 was. Hierna was AKC erg zuiver in de afronding ze liepen redelijk eenvoudig uit tot 13-17. Met nog een kwartier te gaan leek het erg aannemelijk dat AKC hier de punten zou pakken. De De Hoogh formatie gaf zich echter niet gewonnen. Zo wist Kristian van afstand te scoren, Melissa schoot er een kleine kans in en verzilverde Adriaan een strafworp wat de score terugbracht naar 16-18. De achterstand was enigszins weggewerkt, maar de Zuidwoldigers waren er nog niet. De ploeg uit Almelo vergrootte de score weer door er een afstandsschot in te gooien (16-19). Vervolgens kwam ZKC weer in de flow en wist de ploeg redelijk gemakkelijk de korf te vinden wat resulteerde in een gelijke stand 10 minuten voor tijd (20-20). Adriaan Dusée wist van dichtbij de voorsprong weer in handen te brengen van de Zuidwoldigers (21-20). Melissa Rijstenberg en Hielke Oostveen zorgden er voor dat ZKC voor het eerst uitliep op AKC (23-20). Met nog 5 minuten te gaan waren de rollen omgedraaid, nu was het namelijk ZKC dat leek te gaan winnen. De ploeg uit Almelo wist nog eenmaal de korf te vinden van afstand, daar bleef het dan ook bij. Met een eindstand van 23-21 was de winst voor ZKC ’19 een feit.

Deze 2 punten zorgen ervoor dat ZKC bovenaan staat met 2 punten verschil op Wêz Handich. Volgende week staat de streekderby op het programma tegen KIOS Ruinerwold. Zowel ZKC als KIOS willen deze punten beiden graag hebben, dus dat beloofd een spannende wedstrijd te worden.

 

Doelpuntenmakers: Melissa Rijstenberg ​6, Adriaan Dusée ​, Kristian Krikken ​​, Marlieke Krikken ​2, 

Hieke Kruit ​​2, Hielke Oostveen ​1.

Reacties