Fotoserie: Snertloop ZZVV blijkt enorm populair

Zuidwolde – De snertloop van ZZVV bestaat al sinds 1980, maar de populariteit groeit nog steeds. Zaterdagmiddag stonden meer dan honderd deelnemers aan de start van de 41ste editie en er werd ook goed gepresteerd. Zo won Harm-Jan Martens de 10 kilometer in iets meer dan 36 minuten. Alleen de deelname bij de kinderen was niet heel groot, maar dat heeft volgens de organisatie ook te maken met de zaalvoetbalwedstrijden die gespeeld worden.

De 2500 meter werd bij de jongens gewonnen door Matthijs Wierbos in 10.52 minuten, voor Sem pronk in 11.33 minuten en Morris den Ouden in 12.40. Bij de meisjes won Elise Martens in 10.55 minuten, zij was dus maar drie seconden langzamer dan de snelste jongen. De 1.000 meter bij de jongens werd een prooi voor Nick Fieten in 5.04 minuten, voor Twan Stuiver en Jona Bruins.

Na afloop ging de snert van Eelko Verstraaten en Frans Leerdam er weer gretig in bij de deelnemers. Beide heren maken deze snert al sinds mensenheugenis volgens beproefd recept. Voor de kinderen die niet zo snert-minded zijn, waren er pannenkoeken.

Reacties