Succesvol Drents sportjaar wordt in Roden afgesloten

Drents sporthoogtepunt:EK Young Riders.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Roden/Zuidwolde – Het Drents sportjaar wordt 28 december afgesloten in Roden. Tijdens de binnenkomst van de renners van de Drenthe 200, de extreme MTB Marathon, zijn er op de Brink en in hotel-restaurant ‘Het Wapen van Drenthe’ allerlei activiteiten voor het gehele gezin. Burgemeester Roger de Groot is voorzitter van Drenthe Beweegt en nauw betrokken bij de sportieve Europese aspiraties van de provincie.

Op de Brink organiseren de buurtsportcoaches van de gemeente Noordenveld, in samenwerking met Museum Kinderwereld, stoere wielerspelen waar iedereen aan mee kan doen. In ‘Het Wapen van Drenthe’ wordt met filmpjes en gasten teruggekeken op het bijzondere sportjaar in Drenthe. Gert Jakobs doet ondertussen live verslag van de Drenthe 200. Het programma is van 12.00 uur tot 16.00 uur, waarbij
iedereen ontvangen wordt met een kom winterse snert.

Begin december werd Drenthe ook nog eens uitgeroepen tot Europa’s beste Community of Sport van het jaar. Een bekroning voor iedereen die het afgelopen jaar ervoor gezorgd heeft dat Drenthe nog meer bekendheid kreeg als sportregio. ‘We kunnen terugkijken op een prachtig jaar met grote evenementen, zoals het WK Para-cycling in Emmen, de Nationale Sportweek in Assen en de MXoN op het TT Circuit. Maar laten we ook de immer succesvolle evenementen als De Ronde van Drenthe, De Dutch TT, Hippisch de Wolden en de Superprestige in Gieten niet vergeten. En het was ook nog eens het jubileumjaar van SportDrenthe. Stuk voor stuk ingrediënten die van het afgelopen sportjaar een onvergetelijk jaar hebben gemaakt. En allemaal zijn ze belangrijk onderdeel geweest van de welverdiende titel Community of Sport’, aldus de provincie.

Programma

Het programma begint om 12.00 uur op de Brink in Roden met de wielerspelen en op het terras van ‘Het Wapen van Drenthe’ kunt u een kom winterse snert halen. Rond 12.45 uur is de officiële opening in de zaal van ‘Het Wapen van Drenthe’. Gert Jakobs zal als rode draad in het podium-programma live verslag doen van de Drenthe 200 en rond 13.15 uur zullen we buiten bij de finish de winnaar binnenhalen en de podiumceremonie volgen. Om 14.00 uur gaat het verder met de sportverhalen, afgewisseld met muziek en filmpjes van het afgelopen sportjaar. Ervaringsdeskundigen vertellen hun verhaal op het podium en begeven zich vervolgens naar de haard om daar met in gesprek te gaan. Aan de stamtafel kan een potje schaak worden gespeeld of gekeken worden naar de beelden van het afgelopen jaar.

Reacties