ZKC’19 wint vrij gemakkelijk van Oerterp

ZKC.
ZKC.

Zuidwolde – ZKC’19 versloeg vandaag Oerterp uit Ureterp (Fr): 37-26. De laatste keer dat deze ploegen tegen elkaar uitkwamen was de beslissingswedstrijd voor het behoud in de eerste klasse zaal. ZKC’19, dat toen een collectieve offday had, wist deze wedstrijd niet te winnen en verloor met één punt verschil: 17-18.

Gelukkig mocht, door het terug trekken van Phoenix uit Zoetermeer, ZKC’19 dit jaar toch in de eerste klasse blijven acteren. Met de deceptie van vorig week nog fris in het geheugen en het verlies tegen Oerterp nog in het achterhoofd was ZKC’19 vandaag gebrand om te winnen.

In de eerste aanval van ZKC’19 begonnen, Marlieke Krikken, Hielke Oostveen, Kristian Krikken en Jolein Ubels. Ze wisten helaas de eerste aanvallen niet te benutten en zo was het Oerterp die met 0-2 voor kwam te staan. Het 1e verdedigingsvak wat bestond uit Hessel Kruit, Tom Rijstenberg, Melissa Rijstenberg en Elske Oord wist in de 3e minuut via een afstandschot van Hessel Kruit het eerste doelpunt van ZKC’19 aan te tekenen 1-3. ZKC’19 moest duidelijk nog even in de wedstrijd komen 2-3 afstandschot Jolein Ubels naar 2-4. Bij 3-4 kon Kristian Krikken wegens een blessure niet verder spelen. Adriaan Dusée nam zijn plaats in. ZKC’19 maakte drie doelpunten op rij en wist zo de stand naar 6-4  te brengen.

Afstander

ZKC’19 begon beter in hun spel te komen en begon de gecreëerde  kansen nu ook  af te maken. Van 6-5 werden er wederom drie kansen op rij gescoord, afstander Hessel Kruit die vandaag goed op schot was en twee van Hielke Oostveen 9-5. Oerterp stopte echter nog niet met strijden en wist nog terug te komen tot twee doelpunten 10-8. Dit zou meteen de laatste keer zijn in de wedstrijd dat ze ZKC’19 op twee punten zouden naderen. Vanaf 10-8  wist ZKC’19 vrij gemakkelijk de stand naar 14-8 te tillen. Vanaf dat moment was het duidelijk dat ZKC’19 de bovenliggende ploeg was vandaag en dat het wel heel gek moest lopen zou ZKC’19 hier geen punten gaan pakken. Voor de rust kreeg ZKC’19 nog twee doelpunten om de oren en konden de ploegen de kleedkamer opzoeken met een stand van 14-10.

In de rust wezen trainer/coaches Jan Bijkerk en Maarten Feenstra hun team er op dat de 2e helft er nog een tandje bij geschakeld mocht worden. Men moest laten zien dat we ook, tegen een op papier minder goede tegenstander, de gehele wedstrijd niveau kunnen halen. Er werden genoeg kansen gecreëerd maar de scherpte ontbrak nog hier en daar. Daarnaast moest de rebound nog steviger staan en moest er meer bewogen worden tijdens een schot.

Kleedkamer

De Hoogh formatie kwam goed uit de kleedkamer en tilden binnen no time de score naar 17-11. Van 17-12 naar 20-12 met doelpunten van Hielke Oostveen, Tom Rijstenberg en Melissa Rijstenberg. Melissa Rijstenberg die in de eerste helft wat ongelukkig was in de afronding had haar schot terug gevonden en maakte in de 2e helft maar liefst vijf doelpunten. Dat de punten vandaag in Zuidwolde zouden blijven was nu wel duidelijk. Maar hoe de eind uitslag zou worden had ZKC’19 volledig in eigen hand. Bij een wedstrijd waarbij je de bovenliggende ploeg bent moet je zelf het spel maken en blijven scoren. Heel vaak verzwakt het spel en kan de tegenstander nog het gat verkleinen. Dit wilde ZKC’19 vandaag niet laten gebeuren en dit lukte het vlaggenschip van ZKC’19 ook. Bij 24-16 kwam Hieke Kruit binnen de lijnen voor Jolein Ubels. Adriaan Dusée kreeg twee strafworpen toegekend 26-16. Tom Rijstenberg mocht het veld verlaten voor scherpschutter Daniel Vos. Die in de zelfde minuut dat hij het veld in kwam ook meteen de korf wist te vinden 27-16 daarmee was de elf- punt marge gehaald. Deze bleef de rest van de wedstrijd op het score bord staan. Om en om werd er gescoord, ZKC’19 speelde de wedstrijd goed uit.  Anouk Spijker, die vorige week een zeer verdienstelijke inval beurt maakte, kreeg ook nog speel minuten. De uitstekend leidende scheidsrechter C. Visscher floot af bij een eindstand van 37-26.

Volgende week speelt het vlaggenschip van ZKC’19 hun laatste wedstrijd van 2019 in Sneek tegen de Waterpoort. De Waterpoort verloor zaterdag van koploper KIOS uit Ruinerwold met 42-17.

Doelpuntmakers: Adriaan Dusée 9, Melissa Rijstenberg 6, Hessel Kruit 6, Daniel Vos 3, Hielke Oostveen 3, Marlieke Krikken 3, Jolein Ubels 2, Tom Rijstenberg 2, Elske Oord 2 en Hieke Kruit 1.