ZKC’19 begint met zege op Udiros

Zuidwolde – ZKC’19 heeft de eerste competitiewedstrijd in de zaal gewonnen van Udiros. Na een teleurstellend resultaat vorig jaar aan het einde van het zaalseizoen is het ZKC’19 gegeven om zich te mogen revancheren in de eerste klasse. De eerste tegenstander was Udiros uit Nieuwehorne. Voor die ploeg ook een uitdaging om uit te mogen komen in vrij gelijkwaardige eerste klasse A groep.

In de eerste aanval mochten Kristian Krikken, Hielke Oostveen, Marlieke Krikken en Hieke Kruit van start gaan. De eerste verdediging bestond uit Tom Rijstenberg, Adriaan Dusée, Melissa Rijstenberg en Elske Oord. De wedstrijd ging gelijk waardig van start na een snelle 0-1 van Marlieke Krikken ging de score heen en weer tot 4-4. Vanaf dit punt wist ZKC’19 het eerst gat te slaan. van 4-4 werd de score uitgebreid naar 4-7. Udiros kon in de eerste helft geen vuist maken na dit geslagen gat in de eerste helft. ZKC’19 wisselde de goede aanvallen af met wat mindere momenten. Hier had de wedstrijd dan ook al eerder beslist kunnen worden. Van een 4-7 voorsprong kon ZKC’19 langzaam de score uitbreiden naar 7-14 en een 8-16 tussenstand. Echter door niet scherp te blijven in de eerste helft liet ZKC’19, Udiros toch weer terug komen in de wedstrijd. Ruststand 12-18.

Scherp blijven

In de rust wezen de coachen Evert Krikken en Maarten Feenstra het team op het feit dat men scherp moest blijven. Winst in de eerste klasse zaal komt niet vanzelf en daar moet voor gewerkt worden. ZKC’19 moet zich bewust zijn dat de tegenstander geen lucht moet gaan krijgen dat er nog wat te halen valt.

In de tweede helft was het dan ook Udiros wat het scherpst uit de kleedkamer kwam. Na twee snelle goals kwam het scorebord op 14-18 te staan. ZKC’19 wist in deze fase gelukkig steeds het verschil op vier tot vijf doelpunten te houden, waardoor Udiros niet dichterbij kon komen. Op dit moment pakte ZKC’19 het spel weer op. Door een goede reeks aanvallen en geduldig spel wist ZKC’19 gedurende de tweede helft de score weer langzaam uit te bouwen. Zo werd de score uitgebouwd naar 19-27. Op dit moment was de wedstrijd gespeeld en liet ZKC’19 de teugels op de wedstrijd weer wat vieren wat in een 23-28 uitslag resulteerde.

De eerste twee punten voor ZKC’19 zijn binnen dit zaalseizoen. Met nog genoeg aandacht punten voor verbetering kijkt de ploeg uit naar de rest van het zaalseizoen. De eerst volgende wedstrijd is in Zuidwolde tegen Wez-Handich om half drie.

Doelpuntenmakers: Adriaan Dusée 7x, Marlieke Krikken 5x, Kristian Krikken 5x, Melissa Rijstenberg 4x, Tom Rijstenberg 3x, Hielke Oostveen 2x, Hieke Kruit 2x.