Zwaarbevochten overwinning voor KIOS

Ruinerwold/Almelo – De zaalcompetitie is dan eindelijk  begonnen voor de KIOS selectie. Voor het 1ste en het 2de stond het uitduel tegen AKC uit Almelo op het programma. Dus met de gehele selectie op pad. Het 2de speelde een zeer goede wedstrijd en was duidelijk de beter.  De eindstand was hier dan ook 19-32. Een belangrijke en mooie overwinning van 2de van KIOS. Het eerste won moeizaam met 21-25.

Het doel voor de Ensing equipe dit seizoen is duidelijk. Bovenin mee draaien in de eerste klasse en strijden voor het kampioenschap. Hiervoor moest meteen een moeilijke horde worden genomen, de uitwedstrijd tegen AKC. Een ploeg met veel ervaring dus altijd lastig.

KIOS begon met de volgende opstelling aan de wedstrijd. Aanval: Jurgen, Martijn, Daniek en Iris. Verdediging: Rogier, Henk-mart, Janita en Marlissa. Helaas begon het 1ste niet zoals het 2de dat deed met veel doelpunten. Integendeel zelfs, al snel stond het 6-0 voor de Almeloërs, Dit kwam door een zeer scherp AKC en een wat minder scherp KIOS. De aanvallen waren prima alleen de bal wilde er maar niet in. KIOS moest dus in de achtervolging. Na 8 minuten vond KIOS dan eindelijke de korf. Maar steeds wanneer KIOS scoorde, scoorde AKC mee. Het gat bleef in het begin 6 punten, 7-1,8-2,9-3,10-4. Na een kwartier spelen kon KIOS het gat wat verkleinen naar 4 verschil door 2 doelpunten van Janita. 10-6. KIOS kwam steeds meer in de wedstrijd, verdedigde steeds beter en maakte de kansen af. Hierdoor werd het gat verkleind naar 2 en was het  weer een wedstrijd. De ploegen zochten de kleedkamer bij een stand van 14-11.

Positief blijven

Christiaan Lucas deelde de ploeg mee om door te gaan met wat ze aan het doen waren. Hard werken en positief blijven, alles was nog mogelijk. En het spel was helemaal niet verkeerd alleen de kansen moesten beter worden afgerond.

In de rust kwam Ramon in het veld voor Henk-mart voor wat meer rebound kracht.  AKC opende de score na rust, weer een verschil van 4. Maar snel was het gat al weer twee door doelpunten van Marlissa en Ramon. Dit verschil bleef gedurende het begin van de 2de helft. 15-13, 16-14, 17-15, 18-16. De ploegen waren erg aan elkaar gewaagd en het was nog lang niet gespeeld. Na 10 minuten spelen in de 2de helft scoorde KIOS viermaal achter elkaar waardoor het voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong pakte, 18-19. Maar AKC reageerde meteen en bracht de stand gelijk. 19-19. Met nog 10 minuten op de klok zou het dus een spanende wedstrijd blijven. KIOS ging door en pakte een verschil van 2 en hield dit een aantal minuten vast. 19-21, 20-22. Hierna maakte AKC de aansluiting treffer met nog 5 minuten op de klok. Het bleef spannend. Beide ploegen verdedigde goed. Tot dat Ramon het gat weer naar twee bracht met nog 2 minuten te spelen. AKC kon geen goede aanvallen opbouwen en KIOS gooide de wedstrijd op slot door doelpunten van Martijn en Jurgen. Eindstand 21-25.

Een zeer zwaarbevochte overwinning voor de Spekbraanders, maar een hele belangrijke. Volgende week speelt de KIOS selectie thuis. KIOS 2 speelt zondag 1 december tegen SCO 3, en KIOS 1 speelt die dag tegen OKO/Bies 1.

Doelpuntenmakers: Janita 6 maal, Martijn 5 maal, Rogier 3 maal, Henk-mart, Marlissa, Ramon, Daniek en Jurgen allen 2 maal, Iris 1 maal.