Zuidwolde wint Engelse wedstrijd van Veno

Zuidwolde - Veno

Zuidwolde – Het duel Zuidwolde – Veno was negentig minuten lang één en al beleving. Talloze kansen over en weer. Zuidwolde was wellicht voetballend de betere ploeg, maar de Vollenhovenaren beten zich verbeten vast in het duel en hanteerden de volle wedstrijd messcherpe counters, waaraan de defensie van Zuidwolde haar handen meer dan vol aan hadden. De thuisploeg won met 3-1.

Zuidwolde kwam vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong door Frans Capellen, maar raakte de weg in dit treffen enigszins kwijt door het vroege uitvallen van aanjager Mark van de Beld. Juist in die fase kwam een geslepen VENO via een stafschop weer langszij. Vervolgens kwam Zuidwolde in de 38e minuut weer op een 2-1 voorsprong via Ouren nikkels, maar VENO toonde veerkracht toen één van hun beste spelers (Roy Visscher) een lange pass van achteruit leek te verzilveren. In de klutssituatie, die vervolgens ontstond verstapte hij zich. Zuidwolde kwam met de schrik vrij en Roy Visscher moest een langdurige blessurebehandeling ondergaan. Na de rust zou hij  niet meer terugkeren. Gerust werd met een 2-1 stand.

Mogelijkheden

Na de rust waren de wederzijdse kansen niet te tellen. Ondanks diverse mogelijkheden wisten beide ploegen lange tijd niet te scoren. Het duel kon in een gelijkspel (2-2) eindigen of een 3-1 zege opleveren voor Zuidwolde. Het laatste gebeurde uiteindelijk. In de laatste minuut zorgde Sven Cazemier voor opluchting bij Zuidwolde door de eindstand op 3-1 te brengen.

Opstelling Zuidwolde: Sjors v.d. Weide, Martijn Spijkerman, Mathijs Steenbergen, Ralph Zantinge, Mitchell Krikken(Chiel Dekker), Stefan Liezen, Leon Schoemaker (Leon Schoemaker), Mark v.d. Beld (Nico Schulting) , Bastin Steenbergen, Ouren Nikkels, Frans Capellen.