Eerste periodetitel voor Vitesse’63

De Koekanger leeuw brult

Stadskanaal/Koekange – Vitesse’63 heeft vanmiddag in Stadskanaal de eerste periodetitel in de vierde klasse gegrepen. Tegen SJS werd het ‘maar’ 1-1 en dat viel de ploeg uit Koekange toch een beetje tegen, zeker na al die monsterzeges van de afgelopen weken.

Vitesse’63 kende een lastige middag en kwam na iets minder dan een half uur zelfs op achterstand. De bal verdween na een kluts over doelman Arjen van Noord in het doel. Acht minuten later leek Johnny Schuttevaer de gelijkmaker al te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Verdiend

De voorsprong van SJS bij de pauze was niet anders dan verdiend te noemen en Vitesse diende wel even uit een ander vaatje te tappen. Het duurde echter tot een kwartier voor tijd eer de gelijkmaker in het net viel. Aaron Westert was de maker en bezorgde zijn ploeg zo de terechte periodetitel. Acht minuten voor het einde kreeg Wouter Panneman van SJS nog een rode kaart, maar Vitesse kon de man-meer-situatie niet uitbuiten. Na afloop sprak de Koekanger woordvoerder van ‘periodekampioen met een kater’. Het geeft nog maar eens duidelijk aan de grote zeges geen garantie zijn voor het kampioenschap en dat iedere wedstrijd weer geheel anders kan verlopen.