ZKC’19 ongeslagen als koploper de winter in

ZKC'19.
ZKC'19.

Wolvega – Voor ZKC’19 stond de achtste competitiewedstrijd op het programma, in Wolvega ontving SIOS de rood-zwarten uit Zuidwolde. SIOS had uit de voorgaande wedstrijden 4 punten verzameld, ZKC’19 wilde haar ongeslagen status graag behouden. Dat lukte met een 13-18 zege.

Kristian, Tom, Jolein en Hieke startten in de aanval. De verdediging werd gevormd door Adriaan, Maikel, Marlieke en Melissa, zij konden niet voorkomen dat SIOS vrij snel op 2-0 kwam. Maikel zorgde voor een antwoord met een prachtige doorloopbal. In de fase die volgde ontbrak het bij ZKC aan de afronding. De aanvallen waren prima met als uitschieter 9 doelpogingen in één aanval. De blauw-witten straften kleine fouten af en behielden gedurende de eerste helft steeds een marge van 2 doelpunten verschil.

Wissel

Een tactische wissel aan Zuidwoldiger zijde zorgde voor meer balans in de vakken: Daniël verving Tom waarna Tom in het andere vak Maikel verving. Melissa zorgde in de laatste minuut van de eerste helft voor een 9-7 ruststand.

Direct na rust kon ZKC nog geen potten breken maar verdedigend zat het goed dicht. Pas op 12-12 kwamen de Zuidwoldigers langszij. Tom zorgde via een doorloopbal voor de eerste voorsprong: 12-13. Elske kwam binnen de lijnen voor Hieke. ZKC ging slimmer spelen en hapte toe op het juiste moment. Tom en Kristian zorgden ervoor dat SIOS enige illusies de prullenbak in kon gooien. Op 13-16 floot scheidsrechter D.J. Dolfing af.

Bij ZKC’19 kan de focus vanaf nu op de zaalcompetitie waar op ieder vlak nog net een tandje meer zal worden gevraagd. Het gevoel dat wordt meegenomen vanaf het veld is goed en daarmee heeft ZKC zeker een van haar doelstellingen behaald.

Scores ZKC: Kristian (6), Adriaan (5) Melissa (1), Jolein (1), Marlieke (1), Tom (1) en Maikel (1)