ZKC’19 slaat aanval van EKC NAAS af

ZKC'19.
ZKC'19.

Zuidwolde – Op de zondag middag mocht ZKC’19 1 EKC NAAS 1 ontvangen. Op papier een geduchte tegenstander waar rekening mee gehouden mocht worden. Voor EKC belangrijk om te winnen, zodat de aansluiting naar de top gehouden kan worden en voor ZKC’19 belangrijk om de koppositie steviger in handen te nemen. Dat laatste gebeurde na een 21-19 zege van ZKC.

In de eerste aanval begonnen Kristiaan, de jarige Tom, Elske en Jolein. Het eerste verdedigingsvak bestond uit Maikel, Adriaan, Melissa en Hieke. De wedstrijd ging vlot van start. Na een snelle 1-1 op het score bord wist ZKC’19  een gaatje te slaan naar 5-2. Dit door veel druk naar binnen te geven en de juiste kansen te nemen. EKC NAAS  was echter geen ploeg die van opgeven weet. De aansluiting werd dan ook alweer snel gevonden en zo ontstond een spannende wedstrijd. Bij 5-5 wist EKC de aansluiting te vinden en die aansluiting die bleef in stand tot 10-10 in een periode waar om en om gescoord werd. Beide ploegen deden in deze fase van de wedstrijd niet aan elkaar onder. De laatste 5 minuten van de eerste helft waren dan ook verrassend genoeg voor onze gasten. ZKC’19 had wat slordigheden in de opzet zitten en daar maakte de bezoekers gretig gebruik van. Dit resulteerde in een ruststand van 10-12.

Afspraken

In de rust wezen coaches Jan Bijkerk en Maarten Feenstra het team op de gemaakte afspraken en dat het tijd werd om er een tandje bij te doen. EKC NAAS heeft op dit moment een goede wedstrijd, maar ZKC’19 is op dat moment nog niet zijn niveau aan het halen. Door de puntjes op de i te zetten in de tweede helft moet de achterstand overbrugt worden en omgezet worden naar een overwinnen.

Dit gebeurde dan ook direct. Na het fluitsignaal nam ZKC’19 direct weer het heft in handen. Iets wat in de voorgaande wedstrijden vanzelfsprekender was. Van een 10-12 achterstand kwam er al snel een 16-13 voorsprong op het scorebord te staan. ZKC’19 was in deze fase van de wedstrijd scherp en duidelijk de bovenliggende ploeg. Dit was echter voor de gasten geen reden om op te geven. EKC NAAS kon de ruggen nog één keer rechten en wisten de achter stand weer om te buigen. Ook het publiek dat in grote getallen was op komen dagen werd op deze zondag middag een spannend potje korfbal getrakteerd. Na een gelijke stand van 17-17 was het EKC NAAS dat nog één keer de leiding wist te nemen door de 17-18 binnen te schieten. Het was echter ZKC’19 dat in de laatste 10 minuten het heft in handen nam. Door slim spel en het inwisselen van de juiste mensen in de spannende situatie wist ZKC’19 het verschil te maken en zo de winst binnen te slepen. Dit resulteerde in een 21-19 eindstand bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter Stephan van Dijk die de wedstrijd strak onder controle had.

Doelpuntenmakers: Adriaan Dusee zesmaal, Kristian Krikken viermaal, Elske Oord driemaal, Maikel Vos tweemaal, Hieke Kruit tweemaal, Tom Rijstenberg tweemaal, Melissa Rijstenberg eenmaal en Jolein Ubels eenmaal