KIOS boekt mooie overwinning op Juventa

Foto: hans s Foter CC BY-ND
Hardenberg – Het vlaggenschip van KIOS reisde zaterdag naar Hardenberg om aan te treden tegen Juventa. Die ploeg pakte dit seizoen nog weinig punten, maar maakte het de afgelopen wedstrijden de concurrenten van KIOS lastig. KIOS won nu met 16-21.
Op voorhand was het geen gemakkelijke klus voor de Ensing equipe. KIOS begon met Ramon, Henk-mart, Janita en Marlissa in de aanval. De verdediging werd gevormd door Iris, Jurgen, Patrick en Daniek. De score werd geopend door Juventa met een strafworp. De aansluiting kwam als snel door Janita met een vrije bal. Na de 1-1 kon KIOS domineren en stond KIOS na een kwartier spelen met 4-7 voor. KIOS speelde goed en was beter dan de tegenstander, maar het lukte nog niet echt om een gat van vier doelpunten te slaan.

Juiste kansen

Juventa bleef mee scoren, maar na de treffers van Jurgen, Patrick en Henk-mart stond er een voorsprong 6-11 op het scorebord. KIOS bleef rustig en zochten naar de juiste kansen, hierdoor wist KIOS de rust in te gaan met een 8-12 voorsprong. Na rust was het weer Juventa die als eerste tot scoren wist te komen, maar daar werd al snel op gereageerd met scores van Henk-mart, Daniek, Ramon en Marlissa. KIOS was beter dan Juventa en dit resulteerde ook in een 10-16 voorsprong. Na deze ruime voorsprong kreeg Juventa weer hoop door twee snelle goals, 12-16. Na een goal van Janita wist KIOS een dikke 5 minuten niet te scoren, waardoor Juventa toesloeg met 4 snelle goals. Tussenstand 16-17.
Het publiek van Juventa zweepte de ploeg nog maar eens op. Met een gemiste doorloopbal van Juventa wisten zij niet op gelijke hoogte te komen. KIOS bleef rustig in deze stroeve fase van de wedstrijd. Ramon voorkwam dat Juventa op gelijke hoogte kon komen en maakte de 16-18. Rogier werd in het veld gebracht voor de goed spelende Patrick. Rogier moest voor wat meer rust zorgen in het vak en de overwinning over de streep te trekken. Dit lukte en de voorsprong werd uitgebreid door scores van Jurgen, Daniek en Ramon. Eindstand 16-21. Ondanks de spannende fase in de tweede helft was KIOS de betere ploeg en gaat dik verdiend met de punten op zak weer naar Ruinerwold.

Herfstkampioen

Volgend weekend zaterdag 26 oktober treedt het vlaggenschip aan tegen Quick’21. Hier werd de eerste wedstrijd van verloren. KIOS neemt graag revanche en is klaar om de strijd aan te gaan voor de 1e plek. Indien KIOS weet te winnen met meer dan 1 punt verschil, mogen zij zich herbstmeister noemen!
Doelpunten kwamen van: Jurgen 4 maal, Janita, Henk-Mart, Ramon, Patrick en Daniek allen 3 maal, Iris en Marlissa 1 maal.

Reacties