ZKC’19 rolt Kinea op en blijft koploper

ZKC.
ZKC.

Zuidwolde – Op deze warme herfstzondagmiddag trof de De Hoogh-formatie Kinea in De Knipe. Kinea, dat met drie punten op een zevende plek stond, is een bekende tegenstander voor de Zuidwoldigers. Vaak wist ZKC’19 de twee punten mee naar huis te nemen en dat lukte ook nu 16-28.

Het eerste aanvalsvak werd gevormd door Tom Rijstenberg, Kristian Krikken, Elske Oord en Jolein Ubels. De verdediging bestond uit Adriaan Dusée, Maikel Vos, Marlieke Krikken en Melissa Rijstenberg. Via twee afstandsschoten vielen aan beide kanten de eerste doelpunten: 1-1.

De eerste minuten verliepen moeizaam voor de roodzwarten, vooral in aanvallend opzicht. Verdedigend zat alles potdicht en Kinea had weinig in te brengen maar dit verschil wist ZKC’19 niet uit te drukken op het scorebord. Na een aantal onverzilverde aanvallen wist Adriaan Dusée met twee  goals het verschil dan toch te maken.

Moeizaam

Het andere vak had minder moeite met het vinden van de korf en bracht via Kristian Krikken en Elske Oord het verschil naar zes, 2-8. Hierop volgde weer een moeizame periode waarin Kinea iets meer grip kreeg op de wedstrijd. Een aantal doelpunten zorgden ervoor dat het verschil werd verkleind tot drie, 7-10. Uiteindelijk werd er gerust met een 8-11 stand: ZKC’19 verdedigde goed maar kon er aanvallend meer uit halen.

In de rust gaf trainer/coach Jan Bijkerk aan dat de afwerking en de looplijnen in de aanval beter verzorgd moest worden, en dat als de verdediging zo strak bleef dat er zich geen enkel probleem zou voordoen in de tweede helft.

Precies dit werd ook uitgevoerd door de spelers: er werden snelle combinaties gespeeld en het afrondingspercentage lag beduidend hoger dan in de tweede helft. Verdedigend bleven de Zuidwoldigers sterk en gaven ze weinig weg. Dit verschil werd ook eindelijk uitgedrukt in scores: van 8-11 naar 12-22.

Mogelijkheid

In de laatste tien minuten werden er nog vier wissels doorgevoerd. Hessel Kruit, Daniël Vos, Hieke Kruit en Lina Ijmker mochten nog een aantal minuten maken. Deze mogelijkheid grepen ze met beide handen aan en zo zorgden zij nog voor vijf goals. De eindstand was 16-28.

Al met al was het een sterke wedstrijd waarin ZKC’19 heeft laten zien dat het een sterke kampioenskandidaat is. Het verschil op concurrenten Rodenburg en ROG is inmiddels drie punten, een goed uitgangspunt om binnenkort de zaal mee in te gaan. Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen EKC Nääs op het programma.

Doelpuntenmakers: Adriaan Dusée 8x, Kristian Krikken 6x, Tom Rijstenberg 4x, Daniël Vos 3x, Maikel Vos 2x, Elske Oord 2x, Hessel Kruit 1x, Hieke Kruit 1x en Melissa Rijstenberg 1x.