Zuidwolde laat winst liggen in Slagharen

vv Zuidwolde.
Foto: Eigen foto

Slagharen – Zuidwolde heeft zichzelf ernstig tekort gedaan door niet te winnen van EMMS. Op enkele counters en een zondagsschot na was Zuidwolde duidelijk de bovenliggende partij. Het werd 2-2.

Vanaf de aftrap leek EMMS te scoren. Na uitglijden van Joris de Roo brak een aanvaller van EMMS door de defensie van Zuidwolde. Via een redding van doelman Sjors van der Weide en de lat kwam Zuidwolde hier goed weg. Zuidwolde nam vervolgens het initiatief over, waarbij een inzet van Frans Capellen gepareerd kon worden door de EMMS-doelman.

Zuidwolde bleef druk houden op de goal van EMMS. Zo leverde een perspectiefvolle vrije trap van Stefan Liezen geen treffer op. Het bleek echter uitstel van executie. In de 20e minuut leverde Nico Schulting een prima pass af bij Frans Capellen, waarna diens assist uitstekend werd binnengeschoten door Stefan Liezen (0-1). Kort daarop counterde EMMS richting het doel van Zuidwolde, waarna Yuri Hertsenberg met een wonderschoon schot via paal en lat doel trof (1-1). Zuidwolde kreeg voor rust nog mogelijkheden via Frans Capellen, Tom Buijtendorp en Mathijs Steenbergen, maar gescoord werd er niet. Rust 1-1.

Voorsprong

De mannen van EMMS-coach Johan Oldekamp kwamen beter “uit de thee” dan Zuidwolde. Via een aanval over de linkerflank schoot Niek Kosse in de 49e minuut raak (2-1). Een wakker geschrokken Zuidwolde nam vervolgens het initiatief over en bepaalde de rest van de 2e helft de wedstrijd. Kort na de 2-1 van EMMS schoot Frans Capellen in de 51e minuut in de lange hoek de gelijkmaker binnen (2-2). Vervolgens kreeg Zuidwolde meerdere kansen op de winst.

Via de razendsnelle spitsen Frans Capellen en Tom Buijtendorp werd de EMMS-verdediging onder vuur genomen. Diverse perspectiefvolle inzetten van met name Stefan Liezen leverden geen treffer op. Kopballen van  Tom Buijtendorp en Sven Cazemier belanden op de paal en ging net naast. Een handsbal in het strafschopgebied van EMMS leverde geen strafschop op voor Zuidwolde. EMMS overleefde in de slotfase met kunst- en vliegwerk. Gescoord werd er niet meer. Eindstand 2-2.

Opstelling Zuidwolde: Sjors van der Weide, Mathijs Steenbergen (75’ Bastin Steenbergen), Ralph Zantinge, Stefan Liezen, Mark van de Beld, Joris de Roo, Sven Cazemier, Frans Capellen, Martijn Spijkerman (75’ Chiel Dekker), Tom Buijtendorp en Nico Schulting.

Reacties