ZKC’19 laat eerste puntje liggen

ZKC.
Foto: ZKC'19

Groningen – Koploper ZKC’19 heeft in de tweede klasse het eerste punt laten liggen: in Groningen werd het zaterdag tegen ROG in een doelpuntarm duel slechts 6-6.

Voordat het vlaggenschip van ZKC’ 19 startte, wist het tweede te winnen met 3-13. De wedstrijd in Groningen werd gespeeld op groot veld, met veel wind. Dat maakte vooraf dat de spelers van ZKC’19/De Hoogh glas- en schilderwerken een ander spel zouden gaan spelen dan dat ze gewend waren. Er zou iets meer statischer gespeeld moeten worden, maar de dynamiek moest niet vergeten worden vertelde Jan Bijkerk in de voorbespreking. De Groningers wisten als eerste op voorsprong te komen. ZKC’19 had moeite om gelijk te komen, waarna ROG uit kon breiden naar 0-2. Gelukkig had ook ROG moeite met de vele wind, en daardoor het vinden van de korf. Op deze manier liepen ze niet verder uit en konden Adriaan Dusée en Hieke Kruit tekenen voor de 2-2. ROG wist voor de rust nog te scoren dus werd er gerust met een stand van 2-3.

Schwung

In de rust werd duidelijk gemaakt dat de ploeg meer beleving en schwung moest tonen. Vechten voor ballen, uitverdedigen en op deze manier de beleving terug vinden.

ZKC’19 kwam na rust goed uit de startblokken door een afgeronde vrije bal van Kristian Krikken. Via een afstandsschot van Marlieke Krikken kwamen de Zuidwoldigers zelfs op voorsprong, 4-3. Helaas was dit geen begin van een uitloop-fase. ROG wist weer op voorsprong te komen en coachen Jan Bijkerk en Maarten Feenstra vonden het tijd om één van de pinchhitters in te zetten, Daniël Vos werd gewisseld voor Kristian Krikken, waarna Kristian Krikken in het andere vak werd gebracht voor Maikel vos. Daniël Vos liet meteen zien wat hij moest doen en maakte de 5-5.

Hierna begon de tijd te dringen en iedereen wist inmiddels dat de doelpunten duur waren op deze zaterdagmiddag. Elske Oord en andere pinchhitter Lina Ijmker werden het veld gebracht voor Hieke Kruit en Marlieke Krikken. Met nog 2 minuten te spelen wist ROG op voorsprong te komen, 6-5. Maar ook Lina IJmker liet zien belangrijk te zijn, met een snel schot zorgde zij ervoor dat ZKC’ 19 niet helemaal lege handen naar huis ging, 6-6. Zowel ROG en ZKC’19 kregen hierna nog één aanval, maar zoals de hele wedstrijd wilde de bal niet meer door de korf vallen.

Gezien het wedstrijdverloop, de dure doelpunten en het spel wat ZKC’ 19 heeft laten zien, is één punt terecht en daar mag ZKC’ 19 blij mee zijn. Op deze manier staat ZKC’ 19 bovenaan in de ranglijst met 1 punt voorsprong op concurrent ROG.

 

Reacties