Geslaagde Ruunerwoldse Dorps Champions League

De Champions League.
Foto: Henk Zanting

Ruinerwold – Op de velden van vv Ruinerwold vond vrijdagmiddag de eerste Ruunerwoldse Dorps Champions league plaats. De organisatie was een initiatief van leden van de jeugdcommissie van vv Ruinerwold. Het doel was om een voetbalmiddag te organiseren waarbij zowel ervaren als onervaren voetballertjes van de drie basisscholen uit Ruinerwold op een toegankelijke manier plezier zouden beleven aan voetbal.

Dorps Champions League.

Ter voorbereiding gaven trainers van vv Ruinerwold de afgelopen weken, in samenwerking met de sportfunctionarissen van de gemeente De Wolden voetbalclinics op de drie Ruinerwoldse basisscholen. Met maar liefst 75 deelnemers op een zonovergoten sportveld met vele blije gezichtjes kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagd evenement. Dat plezier deze middag voorop stond, zal geen bezoeker zijn ontgaan, samen lekker voetballen was het doel van de aanwezigen en dat plezier straalde zichtbaar van de deelnemers af.

Onbelangrijk

De negen gemengde teams bestonden uit deelnemers in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Of je voetbalervaring had was totaal onbelangrijk. Om fairplay tussen de verschillende leeftijden te stimuleren, telden doelpunten van de jongste deelnemers dubbel. Dat leverde veelal leuke samenwerking op tussen jong en oud. Vele (groot)ouders en andere belangstellenden kwamen vrijdagmiddag naar de zonnige voetbalvelden om te genieten van de sportieve wedstrijden. Aan de jongste bezoekers was ook gedacht, zij konden zich vermaken op het springkussen. Nadat alle wedstrijden gespeeld waren, werd afgesloten met een uiterst spannende finale waarbij team Bolton Wanderers uiteindelijk de zeer gewilde bokaal wist te bemachtigen. De spelers van Glasgow Rangers werden nipt tweede. Gijs van der Klocht was het meest vaardig in hooghouden en ging met een mooie prijs naar huis

 

Reacties