ZKC’19 verslaat VZK/Donkerbroek

Foto: ZKC'19

Haule – De ZKC’ers mochten vandaag weer eens ouderwets de wei in. Op het grasveld in Haule trad ZKC’19/De Hoogh glas- en schilderwerken aan tegen VZK/Donkerbroek. Het werd 13-24 voor de ploeg uit Zuidwolde.

Ondanks dat Elske Oord de ZKC’ers binnen no-time op een 0-2 voorsprong bracht, had ZKC moeite om in de wedstrijd te komen. VZK/Donkerbroek maakte de 1-2 en er volgde een periode waarin er om en om gescoord werd. Bij een stand van 8-9 lukte het VZK niet meer om aan te haken. ZKC wist 5 maal op rij te scoren en hierdoor werd er een mooi gat geslagen. Ruststand 9-15.

In de rust vertelden coaches Jan Bijkerk en Maarten Feensta dat er meer energie moest worden gestoken in de verdediging om de lange passes van VZK te bemoeilijken.

Gedrevenheid

Deze opdracht werd goed uitgevoerd door de ZKC’ers. De verdedigende druk werd opgevoerd en dit bracht tegelijkertijd meer gedrevenheid in de aanval. Door doelpunten van, onder andere, de zuiver schietende Hielke Oostveen werd de voorsprong uitgebouwd naar 10-20. Er volgde een periode waarin de aanvallen van de ZKC’ers minder liepen en hier werd op ingespeeld door ook de wisselspelers speeltijd te geven. Al met al eindigde de wedstrijd in 13-24.

ZKC’19 komt woensdagavond om 20.00 uur weer in actie voor de bekerwedstrijd tegen OKO/BIES.

Doelpuntenmakers: Hielke Oostveen 5, Melissa Rijstenberg 5, Elske Oord 4, Maikel Vos 2, Daniël Vos 2, Jolein Ubels 2, Tom Rijstenberg, Adriaan Dusée, Hieke Kruit en Kristian Krikken 1.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen