Opwarmtoernooi bij Vitesse’63

De Koekanger leeuw brult
Foto: Vitesse'63

Koekange – De derde editie van het toernooi bij Vitesse’63 vindt zaterdag 24 augustus plaats. Op deze dag spelen FC Wolvega, Daarlerveen, Hollandscheveld, Ruinerwold en Vitesse’63 korte wedstrijden van 25 minuten tegen elkaar, als onderdeel van de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

Het toernooi start om 11.30 uur. Naast het feit dat de trainers kunnen schaven aan het elftal, staat ook teambuilding hoog in het vaandel. De dag wordt afgesloten met een barbecue en afterparty met medewerking van ras-entertainer Willem Spans.

Dit jaar bestaat het deelnemersveld dus uit vijf ploegen. De vier gasten waren allemaal nog niet eerder deelnemer van het toernooi. FC Wolvega promoveerde afgelopen seizoen naar de tweede klasse. Met een kampioenschap in de derde klasse A werd de stijgende lijn overtuigend voortgezet. Voorafgaand aan de competitie speelden Vitesse’63 en FC Wolvega een bekerduel, waarin het 0-0 bleef. Het seizoen ervoor troffen beide ploegen elkaar in competitieverband in de vierde klasse. SVM werd kampioen, FC Wolvega promoveerde via de nacompetitie en Vitesse’63 en FC Wolvega speelden onderling ook toen twee keer gelijk: 4-4 in Wolvega en 1-1 in Koekange. Meppeler Pim Donker begint deze jaargang alweer aan zijn vierde seizoen bij de paarshemden, die als favoriet aan het toernooi lijken te beginnen.

VV Daarlerveen

VV Daarlerveen is de grootste onbekende in het deelnemersveld van deze editie. De ploeg speelt al jaren in de vierde klasse van district oost. Afgelopen seizoen eindigde VV Daarlerveen op de derde plaats, achter HTC en DKB. Het betekende meteen de beste prestatie deze eeuw. Daarbij moet worden aangetekend dat VV Daarlerveen vanaf 2008 vijf seizoen niet over een eerste elftal in de standaardklasse kon beschikken. In de nacompetitie kwam het elftal van Geerten Brinkman, die ook dit seizoen hoofdtrainer is, echter niet langs ’t Harde.

VV Hollandscheveld komt dit seizoen voor de tiende jaargang op rij uit in de derde klasse D. Afgelopen seizoen eindigden de oranjehemden op de elfde plaats, waardoor nacompetitiewedstrijden nipt konden worden ontlopen. John Kikkert begint in Hollandscheveld aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van de derdeklasser. Voorafgaand aan dit toernooi nam VV Hollandscheveld deel aan het Prent Dorpentoernooi, waarbij het als vijfde eindigde. Vitesse’63 en VV Hollandscheveld kwamen elkaar in 2016/2017 voor het laatst tegen. In Hollandscheveld werd het 6-0, terwijl beide ploegen eerder dat jaar in Koekange met 2-2 gelijkspeelden.

VV Ruinerwold

De organisatie is blij dat ze dit jaar ook de buren van VV Ruinerwold mogen verwelkomen. De enige zondagclub op het toernooi zit de laatste jaren in een neerwaartse spiraal. Na twee degradaties op rij komt VV Ruinerwold dit seizoen uit in de vierde klasse, waarin het onder andere mooie derby’s gaat spelen tegen Wacker en Havelte. De rood-witten staan dit seizoen onder leiding van Bennie Vissers, die afgelopen jaar de tweede elftallen van Flevo Boys en Alcides onder zijn hoede had. Bij VV Ruinerwold hopen we natuurlijk een aantal oud-Vitessenaren tegen te komen.

Reacties