Drentse Kampioenen bij ponyclub Koekange

Koekange – De Drentse Kampioenschappen zijn weer voorbij en  vereniging en ponyclub Koekange kan trots zijn op haar leden met meerdere kampioenen.

Vorige week werden twee van de leden al reservekampioen in de finale bij de dressuurkampioenschappen.  Anouk van der Vinne in de klasseL1 met haar pony Britt en Daphne Snippe in de klasse B met haar pony Banjo zijn beide tweede geworden en daarmee dus reserve kampioen van Drenthe.  Esmee en Marjolein reden ook beide keurig hun proef maar helaas niet genoeg punten voor de finale.

Combinaties

Afgelopen vrijdag en zaterdag zijn de finales van de Spring kampioenschappen gehouden. Dat leverde twee Drentse kampioenen op. Mike Boere met zijn pony Mister Grey werd afgelopen vrijdag Drents Kampioen in het B springen A/B pony’s en afgelopen zaterdag werd Renzo Zoer zelfs met twee pony’s Drents Kampioen. Met zijn pony First Lady in het L springen A/B pony’s en met Marshall in het M springen C pony’s. Deze combinaties mogen door naar het NK in Ermelo. Verder was er een mooie tweede plaats, reservekampioen in het B springen C pony’s, voor Jo Ann von der Heide en haar pony Wildemans Lady Lieke.  Maureen Jonker met haar pony Mutsaards Daisy behaalden een mooie derde plek in het B springen bij de  DE pony’s  .

Marleen Otten (paarden),  Demy van der Zwan (paarden) Anouk van der Vinne, Yannick Jonker, Esmee van der Vinne, Jennifer Fik, Daphne Snippe en Renzo Zoer met de andere pony’s vielen helaas net buiten de prijzen maar allemaal top gepresteerd.

Anouk van der Vinne, Daphne Snippe, Mike Boere en Renzo Zoer mogen zich klaar gaan maken voor het NK op 23, 24, 30 en 31 augustus in Ermelo.

Verder werden er zaterdag nog als afsluiter het vereniging -springen en Dressuur gehouden. Het leverede geen prijs op. ‘Maar we kunnen als kleine vereniging terugkijken op een heel mooi kampioenschap met zeer knappe prestaties. Trots op onze leden en hun paarden en pony’s’, aldus bestuursleden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen