Pim Palmers sterk op WK Fietscross

Trots op Pim.
Trots op Pim.
Foto: André Palmers

Echten – Pim Palmers uit Echten is woensdag in de achtste finale van het Wereldkampioenschap Fietscrossen in het Belgische Zolder gestrand. Dat betekent wel dat het jonge talent bij de beste 64 van de wereld behoort, een prestatie waar gepaste trots op z’n plaats is.

Oranje team.

Er werden drie moto’s gereden en de eerste vier gingen daarbij door naar de volgende kwalificatieronde. Pim reed super en werd derde, vierde en derde, wat betekende dat hij als derde door was naar de 1/8 finale. Daarin werd Pim zevende waarbij de eerste vier doorgingen, dus hier eindigde het avontuur voor Pim. Hij was zelf erg blij met hoe hij gefietst heeft en hoe het allemaal gegaan is. Hij vond het een superdag!

Fietscrossbaan

Pim is lid van Fietscrossclub De Vaart uit Dedemsvaart en plaatste zich met een finaleplaats bij het Nederlands kampioenschap voor dit WK. Zijn club is tevens de regerend Nederlands kampioen bij de jeugd. Pim Palmers was samen met vriend Kite von der Heide de initiatiefnemer van de aanleg van een fietscrossbaan in zijn eigen dorp Echten. Daar ligt misschien wel de basis voor zijn goede resultaten.

Een echt WK.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen