TC Suthwalda kijkt trots terug op eredivisiedebuut

Trots op tweede plaats.
Trots op tweede plaats.
Foto: Suthwalda

Zuidwolde – TC Suthwalda-Sportverlichting.com kijkt vol trots terug op de strijd om het Nederlands Kampioenschap in de Tennis Eredivisie Heren in Nieuwerkerk aan de IJssel. Zaterdag en zondag vonden daar de play-offs plaats.

De vier beste teams van de afgelopen competitie streden om deze fel begeerde titel. Door loting werd de nummer 3, TC Suthwalda, gekoppeld aan Spijkenisse, de tennissers uit Zuidwolde ontliepen zo in de halve finale de grote favoriet Lewabo, met onder andere Thiemo de Bakker. Ondanks de regenachtige nacht en ochtend kon er na een professionele teampresentatie,gewoon om 12.00 uur gestart worden met de wedstrijden.

Het eerdere duel tussen Suthwalda en Spijkenisse was met 4-2 gewonnen door de Sportverlichting.com formatie uit Zuidwolde, reden om vol zelfvertrouwen de wedstrijd te beginnen. Aangemoedigd door een 20-tal meegereisde supporters op de speciaal gebouwde tribunes begonnen Mattheo Knoop en Jarno Jans aan hun wedstrijden. Jarno verloor in straight sets, maar Mattheo maakt gehakt van Boy Vergeer met maar liefst 6-0 6-0, een zogenaamde “dubbele bagel”.

Actiefoto

Kopmannen

De kopmannen van Zuidwolde, Tim van Terheijden 6-1 6-4 tegen Matthew Pierot, en Boy Westerhof 6-3 7-6 tegen Jannick Lupescu haalden ook de punten binnen zodat het na de singles 3-1 in het voordeel van Zuidwolde stond. Hiermee was de finale al bijna een feit, omdat gezien de uitslagen er slechts 7 games in de dubbels moest worden gehaald. Het duo Boy en Tim wonnen hun dubbel, Floris Kilian verloor samen met Mattheo Knoop waardoor de finale werd gehaald met een 4-2 overwinning.

Zoals verwacht was de tegenstander op zondag Lewabo uit Beneden-Leeuwen, die na de enkelpartijen al met 4-0 voorstond tegen de thuisploeg Niewerkerk, de dubbels werden in dit duel niet meer gespeeld.

Finale

Onder toeziend oog van RTV Drenthe werd op zondag 12.00 uur gestart met de finale om het Nederlands Kampioenschap. Lewabo was favoriet, maar natuurlijk werd er gehoopt op een stunt van debutant TC Suthwalda-Sportverlichting.com. Mattheo Knoop had de ondankbare taak om te spelen tegen Thiemo de Bakker, die omdat hij weinig in Nederland speelt een zodanige ranking heeft dat hij als nummer 5 op de Lewabo lijst stond. Het werd een duidelijke overwinning voor Thiemo, 6-2 6-1.

Jarno Jans moest net zoals in de eerdere ontmoeting tussen beide teams weer tegen Justin Eleveld, die ook nu de betere was, 6-4 6-4. Tim van Terheijden trof de Belg Stefan Wauters als tegenstander, die in Zuidwolde nog won van Boy Westerhof. Tim speelde de 1e set goed die hij won met 6-3. Daarna bleek de ATP-ervaring van de Belg teveel van het goede, 6-1 6-2 voor de ingehuurde kracht van Lewabo.

Spannend

Boy Westerhof hield de ontmoeting nog spannend door in twee sets te winnen van Jesper de Jong, die in oktober vorig jaar nog mee deed met de Jeugd Olympische Spelen in Argentinië en nu twee jaar full-prof is. Deze overwinning betekende dat er nog een kleine kans was in de dubbels die wel beide gewonnen moesten worden in twee sets. Boy en Tim speelden tegen Thiemo de Bakker en Justin Eleveld, en wonnen verrassende de eerste set met 7-5 , daarna stelde het Lewabo duo orde op zaken 6-2 10-4. Floris Kilian en Erik Dallinga verloren met 6-4 6-4. Eindstand 5-1 voor Lewabo, die daarmee Nederlands Kampioen Eredivisie 2019 was.

Na een goed gespeelde competitie(ongeslagen) en een finaleplaats in het play-offs weekend kan het team van TC Suthwalda-Sportverlichting niets anders dan tevreden zijn.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen