KIOS verliest strijd om directe handhaving

KIOS heeft het lastig.
Foto: KIOS

Zaterdagmiddag moest KIOS het opnemen tegen hekkensluiter Antilopen in Leusden. Onder warme omstandigheden was dit dè kans voor de Spekbraanders om zich veilig te spelen in de Overgangsklasse. Maar, dan moest er wel gewonnen worden. Het werd echter 16-14 voor de tegenstander.

KIOS startte furieus en had binnen enkele minuten via 2 maal Janita Zantinge en 1 maal Ernst Kuik een 0-3 voorsprong te pakken. Antilopen herpakte zich en trok de stand gelijk. Met 3-4 tussenstand namen beide ploegen een time-out en hierin veranderde de thuisploeg van tactiek. Het ging achterverdedigena op de eerste bal en hiermee het spel vertragen. Dit resulteerde in een 6-5 voorsprong, maar KIOS vocht zich wel weer terug in het spel en bleef telkens aanhaken. Tot een 7-7 ruststand.

Man en macht

In de tweede helft probeerde KIOS met man en macht tempo te houden in hun aanvallen, maar de verdedigende tactiek van Antilopen wierp zijn vruchten af en het rendement van KIOS, is de afgelopen wedstrijden al niet zo hoog, nam steeds meer af. Opgelegde kansen, strafworpen, vrije ballen het wilde er allemaal maar niet in. Antilopen had het betere van het spel en bouwde via 8-8, 11-11 naar een 15-12 voorsprong met nog 10 minuten te spelen. KIOS wisselde veel met schutters als Jurgen Lucas en Iris v.d. Belt, maar het mocht helaas niet baten. KIOS verliest deze wedstrijd en de kans om directe handhaving met 16-14.

Er is nog een mogelijkheid om degradatie of een beslissingswedstrijd te voorkomen, maar daarvoor is het wel afhankelijk van de resultaten van Antilopen en HKV. De laatste bekleedt nu de onderste positie en Antilopen en KIOS delen de een-na-laatste plek. Echter, is het onderling resultaat in het voordeel van Antilopen. Over twee weken tegen NIC thuis in Ruinerwold kan het nog, maar moet het eerst afwachten wat Antilopen doet.

Scores: Janita Zantinge 4x, Ernst Kuik 3x, Martijn Ziel, Janneke de Lange Daniek v.d. Wal allen 2x, Marlissa Noord 1x

Reacties