ZKC´19 herpakt zich in tweede helft

ZKC.
ZKC.
Foto: ZKC'19

Zuidwolde – ZKC’19 speelde zondag thuis tegen Olympia uit Twijzel en won na een moeizame start met 18-10. Olympia, dat in de zaal in de derde klasse uitkomt, stond op het veld op een zesde plek met 8 punten. ZKC´19 had 18 punten behaald, goed voor een tweede stek. Voor het vlaggenschip is het zaak om alle komende wedstrijden winnend af te sluiten, mocht Wez Handich nog een misstap maken. De vorige wedstrijd tegen Olympia werd door de ZKC´ers maar nipt gewonnen 21-22. Ondanks het verschil op de ranglijst weet Olympia het ZKC’19 altijd moeilijk te maken.

De eerste aanval van ZKC’19 bestond uit Hielke Oostveen, Kristian Krikken, Elkse Oord en Jolein Ubels. Ondanks de lekkere temperatuur stond er toch wel een straffe wind over het veld en ZKC’19 begon tegen de wind in. Het eerste aanvalsvak had veel moeite om goede aanvallen neer te zetten. Het tempo in het vak lag te laag wat mede kwam door het achter verdedigen van de heren van Olympia. Hierdoor ontstonden veel één schots aanvallen.  Daarnaast was de passing niet secuur genoeg, wat leidde tot veel aanvallen zonder schoten. Olympia wist dan ook de score te openen middels een strafworp 0-1. Uiteindelijk wist ZKC’19 te scoren middels een kleine kans van Jolein Ubels 1-1. Het antwoord van Olympia volgde echter snel, een afstander bracht de stand op 1-2. Marlieke Krikken trok daarna de stand weer gelijk en scoorde van afstand 2-2. Hierna brak een lange doelpuntloze periode aan waarbij het eerste aanvalsvak moest vechten voor elk doelpunt. Het vak van Maarten Feenstra, Maikel Vos, Melissa Rijstenberg en Marlieke Krikken stonden als beren te verdedigen en wisten het goed dicht te houden. Hierdoor kreeg de aanval van ZKC’19 genoeg tijd om uiteindelijk toch een voorsprong te bewerkstelligen. Afstandsschoten van Kristian Krikken en Hielke Oostveen tilden de stand naar 4-2. ZKC’19 mocht met deze schamele score de kleedkamers gaan opzoeken.

Beneden peil

Trainers/ coaches Jan Bijkerk en André van Moock waren tevreden over hoe er verdedigd werd maar de aanvallen waren beneden peil. Aanvallend moest er meer tempo gemaakt worden alvorens de korf in te vullen en het rendement moest omhoog. Daarnaast moest de passing beter verzorgd worden. Er moest meer ontspanning komen in het gooien en in de schoten.

Hessel Kruit mocht de tweede helft aantreden op de plek van Hielke Oostveen en deed dit zeer verdienstelijk. De K.J van Dijk/ J. van Dijk formatie mocht nu voor de wind aanvallen en konden daardoor iets vrijer gaan spelen. Daarnaast wist ZKC’19 nu het tempo wel te maken waardoor de aanvallen beter gingen lopen. Na een verzilverde strafworp van Olympia (4-3) wist ZKC’19 eindelijk door te breken en werden er drie doelpunten op rij gescoord. Een kleine kans van Maarten Feenstra en afstandsschoten van Elske Oord en Jolein Ubels lieten het scorebord verspringen naar 7-3. De impasse was doorbroken en ZKC’19 wist het gat van de korf nu wel te vinden de marge werd langzaam aan vergroot. Afstanders van Marlieke en Kristian Krikken zetten de 10-4 op het bord. Olympia had moeite met de verdedigende druk die ZKC’19 gaf en zo kon ZKC’19 het verschil gaan uitbouwen. Trainers/ coaches Jan Bijkerk en André van Moock brachten ondertussen nog een aantal wissels binnen de lijnen. De wissels Anouk Spijker en Lina IJmker wisten allebei nog een doelpunt mee te pakken.  Het vlaggenschip van ZKC’19 bleef door scoren en wisten vier maal op rij de korf te vinden, 11-5, 12-5, 13-5 naar 14-5. Het verschil was gemaakt en de wedstrijd gespeeld, zaak voor ZKC’19 om de wedstrijd toch nog met een goed gevoel af te sluiten en door te gaan tot het eind. Om zo toch nog een schappelijke eindstand op het scorebord te kunnen presenteren. Dit lukte aardig en zo floot scheidrechter E. Bos af bij een eindstand van 18-10.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen