Karakterremise voor vv Zuidwolde

vv Zuidwolde

Zuidwolde – Symbolischer kon het feitelijk niet. Bij de stand van 1-2 in het voordeel van Lemelerveld, mag je in de 82e minuut invallen en in de 90e minuut scoor je de voor vv Zuidwolde de belangrijke 2-2. Het overkwam “youngmen” Joris de Roo.

Het hele seizoen gedienstig en in het belang van de vereniging genoegen nemen met je rol als wisselspeler. Er net niet en net wel bijhoren en dan in “dying seconds” van het seizoen 2018-2019 de min of meer beslissende goal scoren voor je team. Een blijer “wij-gevoel” kun je feitelijk niet bedenken. Tel daarbij op, dat je leeftijdsgenoot en maatje Sven Cazemier ook nog eens de 1-1 scoorde en “je andere maatje” in de defensie Ralph Zantinge zich ook nog eens “man of the match” mocht noemen. Een jeugdig Zuidwolde verdiende met deze karakterremise tegen de nummer twee in de competitie terecht een vervolg in de 2e klasse. Chapeau voor het gehele team.

Voorafgaande aan de aftrap won Lemelerveld de toss, maar verkoos – misschien achteraf bezien –  de verkeerde beslissing.  Zuidwolde zou door deze beslissing in de 2e helft naar haar eigen kantine spelen. Achteraf bezien was de toss een beslissend moment in deze wedstrijd. In de 1e helft waren de eerste kansen voor Zuidwolde. Steven Berghuis kreeg al vroeg in de wedstrijd een goede mogelijkheid om te scoren, maar stuitte op doelman Rik Ramaker. Over en weer volgden er kleine kansen maar gescoord werd er vooralsnog niet.

Countergoal

Rond de 33e minuut kreeg Zuidwolde een prima  mogelijkheid om te scoren. De inzet van Steven Berghuis werd met enige moeite van de Lemelerveld-doellijn afgehaald, waarna vanuit de counter Lemelerveld via hun goalgetter Stijn Kogelman met een van richting veranderend schot plotseling op voorsprong kwam. (0-1). Zuidwolde bleef niet bij de pakken neerzitten en kreeg nog voor rust via Steven Berghuis en Ouren Nikkels goede mogelijkheden om langszij te komen. Gerust werd met een 0-1 stand.

Risico’s

Lange tijd bleef de stand in de 2e helft op 0-1 staan. Zuidwolde moest verdedigend risico’s nemen om een beter resultaat te behalen. Met name de jeugdige Ralph Zantinge ontpopte zich in dit duel als een jonge zeer betrouwbare verdediger en hield zich uiterst kranig tegenover het in dit seizoen aanvallend veel scorende Lemelerveld. Over en weer volgden er kleine kansen, zonder dat er gescoord werd. In de 64e minuut leek de 1-1 te vallen toen Steven Berghuis met een fraaie lob de kansloze doelman van Lemelerveld Rik Ramaker bijna verraste. Zijn inzet ging echter rakelings over de goal. Tien minuten later was het overigens wel raak voor Zuidwolde. Onder impulsen van nieuwe energiegevende spelers als Sven Cazemier en Stef Raben scoorde eerstgenoemde Sven Cazemier in de 74e uiterst fraai de gelijkmaker tegen de touwen (1-1).

Nieuwe voorsprong

Het makkelijker en op volle oorlog spelende Lemelerveld werd getergd door deze gelijkmaker en ging nadrukkelijk op zoek naar de winst. In de 82e minuut leek Lemelerveld er met de winst van door te gaan. Vanuit een corner belandde de bal bij Jordy Lugtenberg, waarna diens kopbal doeltreffend tegen de touwen vloog (1-2). De wedstrijd leek gespeeld. totdat coach Bas Bijen een meer dan gouden wissel toepaste. Aanvaller Joris de Roo kwam in het veld voor verdediger Jerry Dekker en juist in de “dying seconds” van dit duel scoorde de karaktervolle Joris de Roo uiterst fraai de beslissende en in alle opzichten karaktervolle 2-2 in de verre hoek tegen de touwen. Een prachtig teamresultaat voor Zuidwolde, met als bekroning handhaving in de 2e klasse. Chapeau voor het gehele team.