Ine Strijker en Erwin Akkerman winnen Zwemloop

Winnaar Erwin Akkerman
Winnaar Erwin Akkerman
Foto: Zwemloop

Zuidwolde – Ine Strijker uit Ruinen en Erwin Akkerman uit Meppel zijn woensdag net als vorig jaar winnaar geworden van de zwemloop in Zuidwolde. het was de vierde keer dat dit sportieve evenement werd georganiseerd, de opbrengst is voor de familieglijbaan.
Onder mooie weersomstandigheden en op een nieuw parcours werd deze inmiddels jaarlijkse zwemloop van Zwembad de Waterlelie gehouden. Vanaf half zes gingen de jongste deelnemers van start voor 100 meter zwemmen en twee rondjes rennen op de speelweide, gevolgd door verschillende leeftijdscategorieën, afstanden en duo’s.

Ine Strijker wint bij de dames.

Harder weken

Bij het hoofdprogramma over 500 meter zwemmen en ruim vijf kilometer hardlopen werd het bij de dames pas laat beslist. Ine Strijker uit Ruinen moest dit jaar duidelijk harder werken voor de winst dan in 2018. Pas in de laatste kilometer liep ze weg bij Stefanie Bouma (Zuidwolde). Frederike Rost uit Groningen werd derde.
Bij de mannen was het Erwin Akkerman uit Meppel die voor het derde jaar op rij won. Hij kwam met een groepje atleten uit het water, maar op het loopparcours nam hij direct afstand van de rest. Maarten van Dijk uit Hoogeveen werd door sterk lopen tweede. De 15-jarige Leonardo Hassing uit IJhorst pakte de derde plaats.
De kikker van de Waterlelie reikte de prijzen uit en sprak na afloop van een groot succes.  ‘De sfeer was goed, ik heb veel blije kinderen gezien en met 120 deelnemers zijn we weer wat dichter bij het aanschaffen van een familieglijbaan.’

Uitslagen

Vrouwen 500 meter zwemmen – 5,25 kilometer lopen: 1. Ine Strijker, Ruinen 30.38 minuten; 2. Stefanie Bouma, Zuidwolde 30.40 minuten; 3. Frederieke Ros, Groningen 31.04 minuten.
Mannen 500 meter zwemmen – 5,25 kilometer lopen: 1. Erwin Akkerman, Meppel, 25.41 minuten; 2. Maarten van Dijk, Hoogeveen, 27.13 minuten; 3. Leonardo Hassing, IJhorst, 27.34 minuten.
Volledige uitslag op: https://uitslagen.nl/uitslagen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen