ZZVV 2 schrijft geschiedenis met titel

ZZVV 2 kampioen.
Foto: ZZVV

Zuidwolde – ZZVV 2 heeft geschiedenis geschreven door kampioen te worden in de reserve 2e klasse D. De jonge beloftenploeg uit Zuidwolde won met 4-2 van The Knickerbockers 6 en dat was genoeg om naaste achtervolger ACV 3 op een niet meer in te halen achterstand te zetten. Door dit kampioenschap promoveert ZZVV 2 naar het één na hoogste reserveniveau van Nederland; de reserve 1eklasse. En daarmee schrijft het team geschiedenis, want nog nooit eerder speelde een reserveteam van ZZVV zo hoog. De ploeg van trainer Klaas Mijnheer en leider Jan Loovers is de verdiende kampioen na een zeer indrukwekkend seizoen. Het terechte feestje werd afgelopen zaterdag dan ook bijzonder uitbundig gevierd.

Na een week eerder al officieus kampioen te zijn geworden, was de wedstrijd tegen The Knickerbockers 6 toch wel dé wedstrijd van het jaar. En voor dit kampioensduel was –uiteraard- dan ook bijna iedereen fit en beschikbaar. Alleen Henk Bakker, Geert Bouwers, Patrick Scholing, Stijn ter Steege en Arjan Mulderij waren niet inzetbaar. De overige 18 (!) selectiespelers wel, waardoor het met zeven wisselspelers dringen was in kleedkamer 4.

Groot feest

na de 4-2 zege brak op het veld brak direct een groots feest uit en spelers, begeleiders en supporters vlogen elkaar in de armen. En met kampioensshirts, een rondrit door Zuidwolde,  heerlijke pizza’s, een krat bier van The Knickerbockers (Hulde!) en bloemen voor de begeleiding gleed ZZVV 2 de avond in. Een prachtig mooi feest in de kantine was de ultieme beloning voor dit memorabele seizoen.

Een seizoen waarin de succesvolle ZZVV 2-trainer Hans Huiskes werd opgevolgd door de “onbekende” Klaas Mijnheer. Een trainer met een prima trainersloopbaan die koos voor een uitdaging bij ZZVV 2, en een schoot in de roos bleek. Natuurlijk ook mede door de goede zorgen van bevlogen leider Jan Loovers. Het was ook een seizoen waarin eerste elftalspelers –al dan niet gedwongen- terugkeerden bij Oens Tweede; Jelle Verburg, Matthijs Capellen, Donny Schoemaker, Olaf Westerbeek en Michael ter Wal bleken natuurlijk zeer waardevolle aanwinsten. Daarnaast bleven “ZZVV 2-routiniers” Richard Koopman, René Scholing en Bas Bulthuis het beloftenteam trouw. Centrumverdediger en steunpilaar van ZZVV 2 Bart Otten bleef voetballen, ondanks dat hij nog maar één keer in de week kon trainen. Bram Leerdam, Pim Leerdam en Julian Hoorn werden na vervelende blessures weer fit en bleken van grote waarde voor het team. Net als eerste elftalkeeper Bas Blanken, die met goede optredens in ZZVV 2 niet alleen belangrijk was maar ook weer wedstrijdfit werd. Jongelingen Mathijs Drent en Stef Kloeze maakten hun opwachting in het seniorenvoetbal en bleken met hun felheid, duelkracht en snelheid goed in te passen. Ook Jos Marissen kwam over vanuit de jeugd, de talentvolle, flegmatieke linksbuiten sloot halverwege het seizoen aan bij ZZVV 4.

Speelminuten

Niek Geers en Kristiaan Adema haalden wekelijks een goed niveau en zagen dat zelfs beloond worden met speelminuten in het eerste elftal. Oud-gediende Dirk de Boer werd ook nog van stal gehaald en keepte een paar uitstekende wedstrijden. De bijna de helft jongere Stijn ter Steege liet op de trainingen zien een keeper voor de toekomst te zijn. En op bijna alle trainingen was Bryan Koster aanwezig, die met zijn aanwezigheid vaak zorgde voor een glimlach. Good-old Geert Bouwers was in tegenstelling tot Koster steeds minder aanwezig; hij emigreerde midden in het seizoen naar Italië –waar de selectie hem in juni nog op gaat zoeken-. Patrick Scholing, Henk Bakker en Arjan Mulderij kwamen door blessures dit seizoen helaas niet in actie voor ZZVV 2. Scholing probeert komend seizoen aan te sluiten, waar Bakker en Mulderij de komende periode in een lager team weer fit proberen te worden. Hopelijk sluit met Scholing ook Jordi Zwiers weer aan. De spits was mede door zijn studie minder aanwezig, maar laat als ‘ie er is altijd zien van toegevoegde waarde te zijn. Over toegevoegde waarde gesproken; Jordi Booij. De pijlsnelle aanvaller scoorde dit seizoen al maar liefst 27 (!) keer voor ZZVV 2 en kan dit aantal in de twee resterende wedstrijden natuurlijk nog verder opkrikken. Een memorabel seizoen dus, met bovenstaande spelers en begeleiders; een goed stel.

Reacties

article
24554
ZZVV 2 schrijft geschiedenis met titel
Zuidwolde – ZZVV 2 heeft geschiedenis geschreven door kampioen te worden in de reserve 2e klasse
https://de-wolden.nieuws.nl/sport-de-wolden/24554/zzvv-2-schrijft-geschiedenis-met-titel/
2019-05-15T08:31:49+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2019/05/15083133/ZZVV-2-kampioen.jpg
knickerbockers, zzvv, zzvv 2
Sport