Beach Event Ruinerwold met drie sporten

Foto:

Ruinerwold – TC ’t Wold, VCR Ruinerwold en KIOS Ruinerwold houden zaterdag 13 juli en zondag 14 juli gezamenlijk het ‘Beach Event Ruinerwold’, een jaarlijks evenement welke vorig jaar de vuurdoop beleefde. Op de zaterdag wordt zowel het traditionele beachtennis als het beachvolleybal toernooi gehouden en op de zondag is het de beurt aan de korfballers. Dit allemaal in hetzelfde weekend en op dezelfde locatie. De tennis-, volleybal- en korfbalvereniging slaan dus de handen ineen.

De grote parkeerplaats achter de sporthal en naast de accommodatie van TC ’t Wold is het decor van Beach Event Ruinerwold. Voor de gelegenheid zal deze parkeerplaats worden omgetoverd tot het “Albert Kleis Strand” en “Playa del Jan Kleis”. Vanaf woensdagavond 19:00 uur kunnen auto’s daar niet meer parkeren. Hiervoor kan uitgeweken worden naar de ijsbaan. Het evenement start zaterdag 13 juli om 09:30 uur.
De tennis-, korfbal- en volleybalwedstrijden worden gespeeld in een Topklasse en een Recreatieve klasse. Voor tennis betekent de Topklasse een speelsterkte t/m 7. Niettennissers en speelsterkte 8 of 9 kunnen deelnemen aan de Recreatieve klasse. Heren en dames spelen in dezelfde klasse en een team bestaat uit een koppel van 2 personen.

Volleybal

Bij het volleybal worden de officiële Nevobo beachvolleybalregels gehanteerd in de Topklasse voor de doorgewinterde beachvolleybalspelers, in tegenstelling tot de Recreatieve klasse waar wat vrijer kan worden gespeeld. Een beachvolleybalteam bestaat uit 3 personen, waarvan minimaal 1 dame en minimaal 1 heer. Uiteraard mag je met meer dan 3 personen in een team meedoen, maar dan moeten de spelers rouleren. De volleybalteams moeten ook een scheidsrechter en teller leveren. De minimumleeftijd voor deelname aan tennis of volleybal op de zaterdag is 16 jaar.

Korfbal

Het beachkorfbal toernooi is bestemd voor korfballers en recreanten vanaf 13 jaar (C’s, B’s, A’s en senioren). Hier zal tijdens de poule-indeling ook zoveel mogelijk rekening mee worden gehouden. Een team bestaat uit minimaal vier spelers (2 heren, 2 dames). Daarnaast kunnen scheidsrechters die tijdens het toernooi een aantal wedstrijden willen fluiten zich aanmelden. Voor seniorenteams geldt dat ze verplicht een scheidsrechter moeten leveren. Dit mag ook één van de spelers zijn. Er wordt gespeeld volgens de officiële spelregels van het IKF.

Reacties

article
24539
Beach Event Ruinerwold met drie sporten
Ruinerwold – TC ’t Wold, VCR Ruinerwold en KIOS Ruinerwold houden zaterdag 13 juli en
https://de-wolden.nieuws.nl/sport-de-wolden/24539/beach-event-ruinerwold-met-drie-sporten/
2019-07-11T13:05:45+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2019/05/14110911/Beach-Event-2019.jpg
beachevent, ruinerwold
Sport