TC Suthwalda Sportverlichting.com wint in Spijkenisse

Eredivisieteam Suthwalda.
Foto: Suthwalda

Spijkenisse – In een winderig Spijkenisse speelden de Heren 1 van TC Suthwalda  tegen een naaste concurrent: het werd een knappe 4-2 zege voor de Drentse mannen.

Deze overwinning tegen de nummer twee betekende een grote stap richting play-off. Zoals gebruikelijk  begonnen de nummers 3 en 4 met hun singlepartij. Mattheo Knoop was slordig in zijn spel en verloor met duidelijke cijfers; 6-2  6-4 van Boy Vergeer. Tim van Terheijden speelde op nummer 3 en won zonder groots te spelen van Matthew Pierot met 7-6 6-4.

Verrassing

Daarna was het de beurt aan Jarno Jans, die men gerust de verrassing van dit seizoen mag noemen. Eigenlijk als zesde man erbij gekomen en dan vooral als reservespeler, maar Jarno blijkt een aanwinst te zijn en speelt goed en op een zeer volwassen manier. Ook zijn wedstrijd in Spijkenisse was van grote klasse, hij won van Glenn Smits, toch geen klein jongen in de eredivisie, met 6-3 6-3. Stand na drie enkelpartijen 2-1 voor Suthwalda. Verwacht werd dat Boy Westerhof het belangrijke derde punt binnen zou halen, maar Boy had echter veel moeite met Janniek Lupescu, een jongen met een zeer goede backhand. Na verlies van de eerste set wist Boy toch de wedstrijd naar zijn hand te zetten en won met 4-6 6-2 6-3.

In de dubbels werd gekozen voor de combinaties Boy Westerhof en Tim van Terheijden en Floris Kilian en Erik Dallinga. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd waren Boy en Tim oppermachtig en wonnen makkelijk.

Floris Kilian en Erik Dallinga speelden allebei een set goed, Erik de eerste set en Floris de tweede, op dit niveau moet je echter allebei in dezelfde set goed zijn, dus zij verloren hun dubbel. Eindstand 4-2 voor TC Suthwalda-Sportverlichting.com. Toch een prima resultaat.

Volgende week zondag speelt TC Suthwalda om 12.00 uur thuis tegen Kimbria uit Maastricht, dat  met maar twee punten stijf onderaan in de poule staat.

Reacties